MLADI JUNAK

IMA SAMO 14 GODINA, A INSPIRACIJA JE MNOGIMA Zvijezda ponajbolje TV serije godine priznao da pati od poremećaja koji mu uništava kosti i zube

 Instagram

Gaten Matarazzo, zvijezda je serije 'Stranger Things', ima samo 14 godina, ali za mnoge je već pravi heroj.

Naime, ovaj mladi glumac pati od poremećaja koji se naziva kleidokranijalna displazija, a riječ je o stanju koje utječe na razvoj kostiju i zubi, pa je kod tih osoba gornja čeljust izražena, a nepce je usko i visoko.

A photo posted by Gaten Matarazzo (@gatenm123) on

No Gaten se s tim naučio živjeti, a kako je rekao u razgovoru za People, nije mu problem o tome pričati jer mu je drago ako može biti inspiracija onima koji pate od istog poremećaja.

Priznao je i da su mu sami obožavatelji pomogli da se lakše nosi sa svime.

A photo posted by Gaten Matarazzo (@gatenm123) on

- Šansa je jedan naprema milijun da ćete oboljeti od ovog poremećaja, vjerojatno ćete ga naslijediti od roditelja, no meni se samo dogodilo - objasnio je glumac.

Dodao je kako je njegov slučaj blaži, pa to na njega toliko ne utječe, ali kako je objasnio, nekima je s ovim stanjem poprilično teško živjeti. Ispričao je da mu se javljaju mnogi obožavatelji kojima je pomogao samim time što rado govori o svojoj borbi.

A video posted by Gaten Matarazzo (@gatenm123) on

- Šalju mi poruke u kojima mi pišu da se zbog mene bolje osjećaju. Drago mi je da podižem svijest o kleidokranijalnoj displaziji, zbog toga mi je i samom bolje - zaključio je ovaj dječak.

Stranger Things je znanstveno - fantastična serija o četvorici prijatelja i njihovim avanturama, a radnja je smještena u osamdesete godine prošlog stoljeća.

A photo posted by Gaten Matarazzo (@gatenm123) on

Zvijezda serije je i glumica Winona Ryder koja je utjelovila lik Joyce Byers, zabrinutu majku čiji 12-godišnji sin nestane. Gaten glumi dječaka Dustina Hendersona, jednog od najomiljenijih likova, a braća Duffer koji su tvorci serije, kleidokranijalnu displaziju dodali su i Gatenovom liku iako to prvo nije bilo planirano.

A photo posted by Gaten Matarazzo (@gatenm123) on

A photo posted by Gaten Matarazzo (@gatenm123) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:25