‘DAMSEL‘

Zvijezda serije ‘Stranger Things‘ u ulozi siromašne djevojke koja ulazi u dogovoreni brak

Millie Bobby Brown, Netflix, Damsel

 Imago/Imago Stock&people/Profimedia/Imago/imago Stock&people/profimedia
Osim u znanstveno-fantastičnoj hit seriji, mlada glumica glumila je i u ‘Enoli Holmes‘ (igrala je mlađu sestru Sherlocka Holmesa)

Naredne godine Millie Bobby Brown već će snimati petu sezonu hit serije "Čudnije stvari", no ne može se reći da joj je karijera ovisila isključivo o njoj. U međuvremenu je snimila seriju "Enola Holmes" (igrala je mlađu sestru Sherlocka Holmesa), a posve je solidno prošao i blockbuster "Godzila: Kralj čudovišta". U Netflixu je dogovorila pustolovnu fantaziju "Dama", u kojoj je igrala ne samo glavnu ulogu, nego je figurirala i kao izvršni producent. Nije slučajno što je odabrala španjolskog redatelja, jer je u toj zemlji provela rano djetinjstvo, da bi joj je roditelji kasnije preselili na Floridu, gdje su je zapazili filmski agenti i nagovorili da se preseli u Los Angeles.

Od 2013. nastupa što na filmu, što na televiziji, a "Dama" joj je prvi projekt u kojem je imala i autorskog udjela. U njoj igra Elodie, djevojku iz plemenite, ali siromašne loze, koja ne prigovara previše ocu, kad joj ugovori brak s mladim princem iz daleke zemlje, ne sluteći da će tamo postati zmajev plijen. Srećom, ona je prilično snalažljiva, a i vična oružju, tako da će joj zmaj naposljetku postati neočekivani saveznik. To je bajkovit, naglašeno ženski film, u kojem su junakinje ili srčane ili jako zločeste, efektno je produciran i vizualno raskošan, tako da će mlađe gledateljice biti posve zadovoljne.

Damsel

fant. pust. film

SAD, 2024. (Netflix)

R: Juan Carlos Fresnadillo

G: Millie Bobby Brown, Ray Winstone

***

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:40