NEIZBJEŽNO TELEVIZIJSKO ČUDO

MAKEOVER BLAGDANSKOG SUPERHITA Definitivno je: snima se nova verzija 'Sam u kući'

    AUTOR:
    • Đenada Kučković

  • OBJAVLJENO:
  • 12.12.2019. u 15:15

Getty images

Macaulay Culkin (lijevo) i Archie Yates (desno)

Simpatični bucko Archie Yates bez sumnje će, osim glumom, i izgledom pridobiti simpatije publike. Nije otkriven datum kad možemo pogledati premijeru

Neizbježno televizijsko štivo, svojevrsni blagdanski običaj od kojeg se mnogima diže kosa na glavi, jedan od pokazatelja da se bliži kraj godine - sve je to serijal filmova “Sam u kući”.

Točnije, sve je to onaj prvi film, u kojem Kevin McAllister, plavokosi osmogodišnjak, spletom nesretnih okolnosti ostane doma dok ostatak obitelj ode na blagdansko putovanje u Pariz.

Vrtoglava zarada

Kevin, za one iznimno rijetke koji to ne znaju, pronicavo i uz solidnu dozu sadizma uništi lopovski dvojac koji želi opljačkati njegovu kuću. Odlični Macaulay Culkin i briljantni Joe Pesci i Daniel Stern zabavljaju nas (ili ubijaju u pojam) u prosincu još od 1990. godine kada je ta komedija Chrisa Columbusa poharala kina i globalno zaradila 476,7 milijuna dolara, a budžet mu je bio skromnih 18 milijuna.

Ni ostatak franšize narastao na krilima uspjeha nije loše prošao, posebno drugi dio u kojem također glumi Culkin. “Jedinica” je, ipak, sve do prošle godine i “Grincha” ostala blagdanski film s najvećom zaradom u povijesti.

U eri rebootova i remakea i makeovera, sve je to više nego dovoljan poticaj da se snimi “Sam u kući” za nove generacije. Šuškalo se o tome mjesecima, a sada je, prikladno za doba godine, iz Disneya stigla definitivna potvrda: 11-godišnji Archie Yates imat će glavnu ulogu, no u ovoj novoj verziji priče neće se zvati Kevin McAllister.

Simpatični Archie jedna je od zvijezda komedije “Jojo Rabbit” Taike Waititija koja je ovih dana nominirana za Zlatni globus, a u kino distribuciju kreće početkom 2020. Poznato je, također, da će u filmu glumiti i Ellie Kemper, glumica koja je bila nominirana za Emmyja za ulogu u Netflixovoj seriji “The Unbreakable Kimmy Schmidt” te Rob Delaney koji je najpoznatiji po ulogama u seriji “Catastrophe”, te filmovima “Posljednji Božić” i “One su bombe”.

Film će režirati Dan Mazer (“Prljavi djedica”), scenaristi su Mikey Day i Streeter Seidell (scenaristi i glumci iz slavne emisije Saturday Night Live), a producenti su Hutch Parker i Dan Wilson. Ovo je prvi projekt koji će Twentieth Century Fox raditi za novi streaming servis Disney Plus.

Idući blagdani

Kemper i Delaney trebali bi, barem prema pisanju “Hollywood reportera” igrati par “koji da bi se spasili od financijske propasti kreću u rat s dječakom koji je ukrao neprocjenjivo nasljedstvo” što definitivno nema nikakve veze s Kevinom iz prve verzije “Sam u kući”.

 Po drugoj verziji, onoj iz “Varietyja”, oni će glumiti roditelje glavnog lika. Takvih naklapanja o scenariju nakon što se zna tko je novi sam-u-kući dječak, zasigurno će biti mnoštvo i na dnevnoj bazi. Nije poznato ni kada bi film trebao biti gotov - pretpostavlja se da će biti spreman za sljedeću blagdansku sezonu, a hoće li biti prikazivan u kinima ili samo preko streaming servisa Disney Plus, još nije poznato.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo