NEIZBJEŽNO TELEVIZIJSKO ČUDO

MAKEOVER BLAGDANSKOG SUPERHITA Definitivno je: snima se nova verzija 'Sam u kući'

Simpatični bucko Archie Yates bez sumnje će, osim glumom, i izgledom pridobiti simpatije publike. Nije otkriven datum kad možemo pogledati premijeru
Macaulay Culkin u filmu iz 1990. (lijevo) i Archie Yates (desno)
 Getty images

Neizbježno televizijsko štivo, svojevrsni blagdanski običaj od kojeg se mnogima diže kosa na glavi, jedan od pokazatelja da se bliži kraj godine - sve je to serijal filmova “Sam u kući”.

Točnije, sve je to onaj prvi film, u kojem Kevin McAllister, plavokosi osmogodišnjak, spletom nesretnih okolnosti ostane doma dok ostatak obitelj ode na blagdansko putovanje u Pariz.

Vrtoglava zarada

Kevin, za one iznimno rijetke koji to ne znaju, pronicavo i uz solidnu dozu sadizma uništi lopovski dvojac koji želi opljačkati njegovu kuću. Odlični Macaulay Culkin i briljantni Joe Pesci i Daniel Stern zabavljaju nas (ili ubijaju u pojam) u prosincu još od 1990. godine kada je ta komedija Chrisa Columbusa poharala kina i globalno zaradila 476,7 milijuna dolara, a budžet mu je bio skromnih 18 milijuna.

Ni ostatak franšize narastao na krilima uspjeha nije loše prošao, posebno drugi dio u kojem također glumi Culkin. “Jedinica” je, ipak, sve do prošle godine i “Grincha” ostala blagdanski film s najvećom zaradom u povijesti.

U eri rebootova i remakea i makeovera, sve je to više nego dovoljan poticaj da se snimi “Sam u kući” za nove generacije. Šuškalo se o tome mjesecima, a sada je, prikladno za doba godine, iz Disneya stigla definitivna potvrda: 11-godišnji Archie Yates imat će glavnu ulogu, no u ovoj novoj verziji priče neće se zvati Kevin McAllister.

Simpatični Archie jedna je od zvijezda komedije “Jojo Rabbit” Taike Waititija koja je ovih dana nominirana za Zlatni globus, a u kino distribuciju kreće početkom 2020. Poznato je, također, da će u filmu glumiti i Ellie Kemper, glumica koja je bila nominirana za Emmyja za ulogu u Netflixovoj seriji “The Unbreakable Kimmy Schmidt” te Rob Delaney koji je najpoznatiji po ulogama u seriji “Catastrophe”, te filmovima “Posljednji Božić” i “One su bombe”.

Film će režirati Dan Mazer (“Prljavi djedica”), scenaristi su Mikey Day i Streeter Seidell (scenaristi i glumci iz slavne emisije Saturday Night Live), a producenti su Hutch Parker i Dan Wilson. Ovo je prvi projekt koji će Twentieth Century Fox raditi za novi streaming servis Disney Plus.

Idući blagdani

Kemper i Delaney trebali bi, barem prema pisanju “Hollywood reportera” igrati par “koji da bi se spasili od financijske propasti kreću u rat s dječakom koji je ukrao neprocjenjivo nasljedstvo” što definitivno nema nikakve veze s Kevinom iz prve verzije “Sam u kući”.

Po drugoj verziji, onoj iz “Varietyja”, oni će glumiti roditelje glavnog lika. Takvih naklapanja o scenariju nakon što se zna tko je novi sam-u-kući dječak, zasigurno će biti mnoštvo i na dnevnoj bazi. Nije poznato ni kada bi film trebao biti gotov - pretpostavlja se da će biti spreman za sljedeću blagdansku sezonu, a hoće li biti prikazivan u kinima ili samo preko streaming servisa Disney Plus, još nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:30