OSVAJA HOLLYWOOD

NEVJEROJATNA ŽIVOTNA PRIČA NAJBOLJE MLADE GLUMICE U 2016. Roditelji su zbog nje skoro bankrotirali, a ona sad zarađuje 3,5 milijuna dolara po ulozi

 INSTAGRAM

Previše si zrela za svoje godine. Treba nam netko tko će pred kamerama zaista izgledati kao dijete, ovim riječima agenti su bezbroj puta odbijali Millie Bobby Brown.

Engleskinja ipak nije odustajala od svojih snova, a upornost joj se itekako isplatila jer je danas zvijezda hit serije 'Stranger Things', u kojoj glumi Eleven, djevojčicu siroče s telekinetičkim sposobnostima. Millie je izvanrednom glumom zasjenila čak i stariju kolegicu Winonu Ryder, a na sva usta nahvalio ju je i legendarni redatelj te oskarovac Steven Spielberg.

Dvanaestogodišnjakinja je s roditeljima, dvije sestre i bratom do svoje četvrte godine živjela u Marbelli u Španjolskoj, gdje su joj majka i otac, trgovac nekretninama, radili. Obitelj se poslije preselila u rodnu Englesku, a četiri godine poslije otišli su u SAD.

'Bilo je teško. Puno se plakalo u mojoj obitelji', rekla je Millie o prvim danima u Americi.

Roditelji su joj prodali imovinu i sve uložili u njezinu karijeru. Bili su pred bankrotom, a svojedobno ih je morala financirati i Milliena prva menadžerica. Starija sestra nikako se nije mogla priviknuti na američki način života i vratila se u Englesku. Nekoliko mjeseci kasnije isto je učinio i ostatak obitelji jer više nisu imali novca ni za hranu.

'Ni u Engleskoj nismo imali dom. Neko vrijeme živjeli smo kod tetke', prisjetila se Brown.

Tad je dobila sudbonosni poziv za audiciju za seriju 'Stranger Things', a danas zarađuje najmanje 3,5 milijuna dolara (24,5 milijuna kuna) po ulozi.

Časopis Teen Vogue proglasio ju je najboljom mladom glumicom u 2016., a oduševljeni obožavatelji čak si tetoviraju njezino ime.

'Napokon živim svoj san, ali nisam zaboravila teške početke. Samoj sebi zaklela sam se da me slava neće i ne smije promijeniti', zaključila je skromna 12-godišnjakinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:16