OBITELJ NE GUBI NADU

POSLJEDNJA ŠANSA ZA NAJVEĆEG SVIH VREMENA 'Ako netko može spasiti Michaela Schumachera, onda smo to moj tim i ja'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.09.2017. u 12:40

BARCELONA, SPAIN - MAY 9: Michael Schumacher of Germany and Ferrari celebrates with his wife Corrina after competing in his 200th Grand Prix during the Spanish F1 Grand Prix on May 9, 2004, at the Circuit de Catalunya in Barcelona, Spain. (Photo by Getty Images)
Getty Images

 

U teškoj skijaškoj nesreći, koju je imao u Meribelu u prosincu 2013., Michael Schumacher zadobio je teške ozljede glave, od kojih se dugo oporavljao u bolnici u Francuskoj.

Čim su im to u rujnu 2014. godine odobrili liječnici, nekadašnjeg njemačkog vozača Formule 1 članovi najuže obitelji premjestili su u vilu u Glandu u Švicarskoj, no čini se kako 48-godišnji Schumacher ondje neće još dugo ostati.

Naime, švedski portal expressen.se piše da će sedmerostrukog svjetskog prvaka uskoro prebaciti u američki Dallas, gdje bi trebao započeti novo liječenje. Tu odluku donijela je Michaelova supruga, 48-godišnja Corinna.

Iako glasnogovornica obitelji Sabine Kehm i dalje odbija dati bilo kakvu službenu izjavu o Schumacherovu zdravstvenom stanju, strani mediji prenose vijest da će se omiljeni vozač Formule 1 podvrgnuti novoj vrsti terapije u specijalnoj klinici za ozljede mozga u Dallasu. 

- Michaelovo zdravlje nije javna stvar. Nemam komentara na tu temu - rekla je glasnogovornica Kehm njemačkim medijima.

Ipak, njemački magazin Bravo donosi vijest o odlasku šampiona u SAD kao gotovu stvar. Doktor Meeks je na glasu kao jedan od najcjenjenijih neurologa na svijetu i mnogi kažu da 'ako mu netko može pomoći, to je upravo dr. Meeks'.

- Imamo puno iskustva s pacijentima poput Schumachera. Sumnjam da postoji ijedna klinika u Europi koja je liječila toliki broj pacijenata s takvim traumama koliko smo mi - rekao je Meeks.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo