'IMA DOBRE I LOŠE DANE'

'KOMUNICIRA S NAMA PUTEM SIGNALA IZ UDALJENOG SVIJETA' Obiteljski prijatelj progovorio o zdravstvenom stanju Michaela Schumachera

 Tony Gentile / REUTERS

Njemački mediji pišu da se obitelj bivšeg vozača Formule 1 Michaela Schumachera nada "medicinskom čudu" te da Schumacher s njima komunicira putem signala iz "udaljenog svijeta" u kojem se trenutno nalazi, donosi Daily Mail.

Schumacher se trenutno nalazi u svom domu u Ženevi u Švicarskoj gdje se za njega brinu obitelj i medicinski profesionalci. Navodno na za tretman liječenja obitelj troši 130.000 tjedno.

Podsjećamo, bivši je vozač Formule u prosincu 2013. godine ozlijedio glavu na skijanju u francuskim Alpama te ne može niti hodati niti govoriti.

Neimenovani obiteljski prijatelj Schumacherovih rekao je za njemački časopis Brunte da fizička sprema u kojoj se Schumacher nalazio neposredno prije ozljede pomaže bivšem vozaču Formule 1 u borbi za oporavak.

"Corinna i njihova djeca (Mick (18) i Gina (20)) se nadaju da će se dogoditi medicinsko čudo", rekao je za obiteljski prijatelj. "(Michael Schumacher) šalje signale iz udaljenih svjetova."

Sedmerostruki je prvak u Formuli 1 nakon doživljene nesreće stavljen u induciranu komu na šest mjeseci. Schumacherovo zdravstveno stanje opisano je kao iznimno opasno, a liječnici su mu operativnim zahvatima već dva puta direktno spašavali život. Schumacher je nakon tih operativnih zahvata probuđen iz kome te je premješten iz bolnice u Grenobleu u Ženevu na kućnu njegu.

Njegova je menadžerica Sabine Kehm u prosincu 2016. godine rekla da Schumacherovo zdravlje nije javna stvar te da ga niti ona niti članovi obitelji neće komentirati.

"Moramo štititi njegovu intimu, a svaka izjava o njegovom zdravlju narušila bi tu intimu", piše u izjavi koju je tada dala Kehm. "Michael je uvijek štitio svoju privatnost te je razlikovao između svog privatnog i javnog života."

Johnny Herbert, bivši Schumacherov kolega iz Formule 1, rekao je da legenda automobilizma ima "dobre i loše dane", a Schumacherov prijatelj Ross Brawn je rekao da se nada da će se Schumacher oporaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 22:46