OBJAVA NA INSTAGRAMU

VIDEO: BONO ODAO POČAST SVIMA KOJI SE BORE PROTIV PANDEMIJE KORONAVIRUSA 'Talijanima, Ircima, liječnicima na prvoj liniji, vama pjevamo'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.03.2020. u 13:09

September 4, 2015 - Torino, Torino, Italy - Bono Vox of U2 performing live on stage at Pala Alpitour in Torino for their ''Innocence + Experience'' european tour 2015, Image: 293127983, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Alessandro Bosio / Zuma Press / Profimedia
Alessandro Bosio / Zuma Press / Profimedia

Bono (U2)

 

Frontmen benda U2, 59-godišnji Bono, objavio je prvu pjesmu od 2017., nadahnutu i posvećenu svijetu u karanteni zbog pandemije koronavirusa, piše Guardian u srijedu.

Bono je novu pjesmu "Let Your Love Be Known" objavio na Instagramu uz poruku: "Svim Talijanima koji su je nadahnuli..., svim Ircima, svima koji su u teškoj situaciji, ali još pjevaju... Liječnicima, sestrama, borcima na prvoj liniji, vama pjevamo".

Za pjesmu, vjerojatno snimljenu u njegovu domu u Dublinu, Bono je rekao da ju je napisao sat vremena prije nego što ju je i objavio. Izvodi je sam, uz klavir.

 

Stihovi ga vode pustim ulicama Dublina i govore o izolaciji te strahu izazvanima širenjem zaraze. Očito je bio nadahnut snimkama izoliranih Talijana koji su zadnjih dana izišli na balkone i pjevali jedni drugima.

Pjesma je objavljena u utorak, na dan svetog Patrika, irskog sveca zaštitnika, čije su proslave diljem svijeta otkazane zbog koronavirusa i zabrana javnih okupljanja.

U2 nije objavio album od "Songs of Experience" 2017. godine. Prošle i pretprošle godine bili su na svjetskoj turneji povodom tridesete godišnjice izlaska legendarnog albuma "Joshua Tree".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo