OBJAVA NA INSTAGRAMU

VIDEO: BONO ODAO POČAST SVIMA KOJI SE BORE PROTIV PANDEMIJE KORONAVIRUSA 'Talijanima, Ircima, liječnicima na prvoj liniji, vama pjevamo'

 
Bono (U2)
 Alessandro Bosio / Zuma Press / Profimedia

Frontmen benda U2, 59-godišnji Bono, objavio je prvu pjesmu od 2017., nadahnutu i posvećenu svijetu u karanteni zbog pandemije koronavirusa, piše Guardian u srijedu.

Bono je novu pjesmu "Let Your Love Be Known" objavio na Instagramu uz poruku: "Svim Talijanima koji su je nadahnuli..., svim Ircima, svima koji su u teškoj situaciji, ali još pjevaju... Liječnicima, sestrama, borcima na prvoj liniji, vama pjevamo".

Za pjesmu, vjerojatno snimljenu u njegovu domu u Dublinu, Bono je rekao da ju je napisao sat vremena prije nego što ju je i objavio. Izvodi je sam, uz klavir.

Stihovi ga vode pustim ulicama Dublina i govore o izolaciji te strahu izazvanima širenjem zaraze. Očito je bio nadahnut snimkama izoliranih Talijana koji su zadnjih dana izišli na balkone i pjevali jedni drugima.

Pjesma je objavljena u utorak, na dan svetog Patrika, irskog sveca zaštitnika, čije su proslave diljem svijeta otkazane zbog koronavirusa i zabrana javnih okupljanja.

U2 nije objavio album od "Songs of Experience" 2017. godine. Prošle i pretprošle godine bili su na svjetskoj turneji povodom tridesete godišnjice izlaska legendarnog albuma "Joshua Tree".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:34