AUTOBIOGRAFIJA

Tata Sarkozy: Seksao sam se s dadiljom kad mi je bilo 11 godina

Sutra započinje prodaja memoara pod nazivom ‘Toliko života’, a senior je javnosti ‘bacio kost’ objavom niza pikantnih detalja o svojim osvajanjima i svim članovima obitelji

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nakon što je izgubio lokalne izbore (odnosno izgubile su desne stranke predvođene UMP-om, čiji je predsjednik, od lijevih koje predvode socijalisti na čelu s Martine Aubry) duboko je udahnuo te pokušao vratiti samopouzdanje. Održao je svoj prvi govor nakon izbornog debakla 24. ožujka, nakon sastanka Kabineta u Elizejskoj palači u televizijskom prijenosu.

Tko će uvjeriti Francuze?

Sa stavom “ja sam i dalje predsjednik”, “ja ću čvrsto i odlučno provesti reforme koje sam obećao” te “ja ću se vratiti svojoj izvornoj politici”, prezentirao se svojem narodu nastojeći stvoriti dojam i dalje važne osobe koja je za Francusku presudna.

Nekoliko sati kasnije njegov se otac “izbrbljao” o svim svojim šokantnim seksualnim iskustvima, uključujući one gnjusne ili smiješne, kako se kome svidi, s dadiljom kada je imao tek 11 godina (Pál govori o medicinskoj sestri, no riječ je o dadilji).

Jednostavno ženskaroš

- Sasvim nevino upitao sam je neka legne pored mene i mazi me dok mi potiho čita priču za laku noć. Poslušala me. Užurbano sam joj gurnuo svoju nespretnu ruku pod haljinu dok je ona, nesmetano, nastavila čitati - naveo je Pál. Ta je večer, prema tvrdnjama Pála, završila tako što je dadilja pročitala priču do kraja, popravila haljinu i poljubila ga u čelo za laku noć. No, nastavila mu je na isti način čitati priče svaku sljedeću večer...

Pál o sebi najotvorenije priča kao o ženskarošu, ali sebe samog pomalo pretenciozno opisuje kao Don Juana koji se nikada nije uspijevao obuzdati od preljuba te svoju ovisnost uspoređuje s alkoholizmom.





Jadnih 36 posto povjerenja

- Ako zamolite alkoholičara da prestane piti, on će vam obećati da hoće, no samo kako biste ga pustili na miru... Nikada nisam imao snage obuzdati se, zapravo, mislim da to nikada doista nisam ni želio - nastavlja. Stari se Sarkozy nije libio ni opisati neke sasvim intimne detalje o majci Nicolasa Sarkozyja, Andrée, koja mu je bila prva supruga. Napisao je da joj je uvijek zamjerao što nije bila djevica kada su njih dvoje prvi put spavali.

Nakon ove objave ozbiljan imidž glavnog čovjeka Francuske u mislima sunarodnjaka rastopio se poput čokolade za kojom su se francuski i britanski mediji odmah pomamili. Uzalud ti trud, Nicolas. Uostalom, da bi upravo njegov otac mogao biti kamen spoticanja u gradnji Nicolasove karijere spominjalo se i u svibnju 2007. godine kada je ovaj postao predsjednik Francuske, jer “Sarkozyjevi nisu dovoljno Francuzi”. Onih “jadnih” 36 posto, koliko u postocima Nicolas Sarkozy trenutačno uživa povjerenje građana Francuske, čini se, nikada se više neće popesti na onih “ugodnih” 65 posto koliko je imao na početku mandata.

Nekoliko sati nakog govora svojeg sina Pál Sarkozy poslao je medijima priopćenje u kojem navodi neke najzanimljivije detalje iz svojih nedavno dovršenih memoara.

Lijepo govori o Carli

Ovo je tek nadogradnja svega onoga što taj 81-godišnji mađarski plemić radi u posljednje vrijeme - otvaranje izložbi slika s likovima svoga slavnog sina i njegove još slavnije supruge Carle Bruni , komentiranje za medije o odnosima između sebe i sina, javno divljenje prema Carli koju je prozvao “onom koja nas je ponovno objedinila kao obitelj”... A sada i kontroverzna autobiografija.

Pál Sarkozy, baš kao što je sada i njegov sin, uvijek je bio radoholičar koji je usprkos obvezama uvijek našao vremena za bujan ljubavni život.

Pa piše: “Svako toliko moje se umorno tijelo okliznulo na tijelo neke žene, lijepe djevojke za kojom sam žudio”.





Junior je tek ‘kopija’ svojeg oca šarmera

Prodaja knjige pod nazivom “Tant de vie” (Toliko života) započinje sutra u Francuskoj, a stajat će oko 130 kuna. Sarkozy senior, čini se, na ovaj način mami kupce jer dobro zna kako funkcionira javni prostor, a on je stari lisac reklamnog biznisa. Na tom je poslu ovaj inače rođeni Mađar izgradio malo bogatstvo pred stare dane. Kada je davno prije došao u Pariz u koji je pobjegao iz Mađarske gdje mu je, kao plemiću, prijetio komunistički režim, nije imao baš ništa. Spavao je jedno vrijeme i na ulici. Ali ovog istinskog šarmera i, možemo slobodno reći, ženskaroša ni životne i egzistencijalne nedaće nisu spriječile da se ženi čak četiri puta i ima ukupno petero djece (s prvom i trećom suprugom).

Nedavno ga je izvrsno opisala novinarka Mirjana Dugandžija u tjedniku Globus, koja je s njime osobno razgovarala nakon otvaranja izložbe slika u Budimpešti, a koje Pál radi u partnerstvu s Wernerom Hornungom: “Ako se kome ležernost Sarkozyja sina čini pomalo namještenom, otac je njezina autentična varijanta. Ako je strogost francuskog predsjednika povremeno grčevita, to je zato što je pravi predator njegov otac. Ako je Sarkozy sin prešarmantan, e pa ocu Sarkozyju to puno bolje polazi za rukom”.





Nevjerni plemić koji se ženio četiri puta

Pál Sarkozy rođen je u Budimpešti 1928. godine u plemićkoj obitelji, a pobjegao je u Francusku nakon Drugog svjetskog rata i uspostave komunističkog režima. Oženio se tri godine starijom Nicolasovom majkom Andrée Jeanne, rođenom Parižankom židovsko-grčkog podrijetla, 1950. godine. Zajedno imaju tri sina (Nicolas je njihovo drugo dijete), a napustio ju je kada je Nicolas imao četiri godine. Zanimljivo, Pál piše kako mu Andrée nikada nije prigovarala zbog nevjere. Usprkos tvrdnjama, Pál u svojim memoarima kaže da svoju djecu nikada nije napustio, “ni fizički ni materijalno”. O braku s drugom suprugom Mabel Ilonom Michelin malo se zna i s njom nije imao djece, dok s trećom suprugom, 12 godina mlađom Christine Marie Irčne de Ganay, ima dvoje djece (kćer i sina). Trenutačno je u braku s Ines Sarkozy.

Nicolas Sarkozy prvi se put oženio godinu dana prije nego što je postao gradonačelnik Neuillyja, sa 27 godina, za Korzikanku Marie-Dominique Culioli s kojom ima dvojicu sinova, Pierrea i Jeana. Iako su se rastali tek 1996., mnogo su prije već bili razdvojeni. Sarkozy je izgradio “frajerski” imidž nakon talačke situacije 1993. godine, kada je kao gradonačelnik hrabro ušetao u učionicu u kojoj je muškarac naoružan eksplozivnim pojasom zatočio djecu. Drugu suprugu, Céciliju Attias, upoznao je dok je još bio u braku pa se s njome vjenčao čim se rastao, a ona mu je kasnije u mnogočemu pomogla dok se natjecao za predsjednika. S njom ima sina Louisa. No, on je više cijenio pomoć svoje “male djevojčice” i buduće pa bivše ministrice pravosuđa Rachide Dati s kojom je varao suprugu. Nakon razvoda nije više želio imati posla ni s Rachidom, a mjesto svih njegovih žena zauzela je moćna i slavna Carla Gilberta Bruni Tedeschi. Nju, a i ona njega, navodno vara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:59