DOGAĐAJ SEZONE

Tisuću muzičara u gradu, borba za slobodne sobe

Došlo je i 500 novinara, 100 radnika HTV-a te brojni turisti koje zanima kako uživo izgledaju njihovi omiljeni glazbenici, koje će tek večeras vidjeti u blještavim toaletama
 Miskovic/CROPIX

BIOGRAD NA MORU - Pogledi sudionika 17. dodjele diskografske nagrade Porin najčešće su upereni u nebo i oblake zgusnute iznad Biograda, grada u kojemu će se večeras dodijeliti nagrade glazbene struke, ali i publike jer je na Porin nakon sedam godina stanke napokon vraćena kategorija za hit godine.

Porinovski dani obilježeni su kišom i južinom, a prema predviđanjima meteorologa, vrijeme će se još više pokvariti tijekom vikenda, pa ne čudi što su u Dalmaciji najtraženiji upravo kišobrani.

Sportska dvorana

Osim kišobrana, traži se i soba više jer se u Biograd ovih dana slilo oko tisuću glazbenika, petsto novinara, sto članova HTV-ove ekipe, kao i brojni gosti te turisti koje zanima kako uživo izgledaju najveće zvijezde naše glazbene scene.

Na njihovo razočaranje, proteklih su ih dana uglavnom viđali bez šminke i u sportskim kombinacijama, no večeras će doći na svoje jer će se poznati i slavni na svečanoj dodjeli pojaviti u najblještavijim toaletama.Sama dodjela nagrada održat će se u sportskoj dvorani u Biogradu, koju je scenograf Ivica Propadalo za potrebe Porina pretvorio u veliki klub. Publiku je smjestio na tribine, a nominirane glazbenike u lounge bar koji je mostom povezan s pozornicom.

Hit godine

U sutrašnjem dvosatnom izravnom televizijskom programu dodijelit će se devet nagrada: za debitanta, rock album, najbolju vokalnu suradnju, ženski vokal, muški vokal, pop-album, pjesmu godine, album godine te hit godine - priznanje koje dodjeljuje publika. Za hit godine se natječu pjesme “Ne damo te, pismo naša” klape Intrade, “Kad žena zavoli” Tonyja Cetinskog, “Pelin i med” Dine Dvornika, “Iznad oblaka” grupe Nola, “Nakon svih ovih godina” Parnog valjka te “Domovina” Miroslava Škore.

Što se tiče ostalih kategorija, sudeći po nominacijama večeras će razlog za slavlje imati ljudi s mora. Istarska skupina Nola nominirana je u čak pet najprestižnijih kategorija, a slijede ih Riječani i Istrani: Let 3, Neno Belan, Marko Tolja, Damir Urban, Elvis Stanić, Tamara Obrovac...

Prvo pjevaju voditelji

Dodjela Porina počinje pjesmom voditelja Zrinke Cvitešić, Duška Modrinića i Mladena Badovinca, koji će na bini zajedno otpjevati skladbu “Hipnotiziran” Dine Dvornika. Voditeljskoj trojci pridružit će se i Barbara Kolar koja će razgovarati sa Sinišom Škaricom i pomagati kolegama u uvodnom dijelu manifestacije koju će, osim glazbenika, uveličati i prezenteri: Ana Vilenica, Mirza Džomba, Sanja Doležal, Mila Elegović, Neno Belan, Massimo Savić...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:14