PRAVI HITOVI

TKO JE NAJVIŠE ZARADIO U SVIJETU SHOWBIZA Filmovi Jennifer Lawrence zgrnuli 1,4 milijarde dolara

Actress Jennifer Lawrence arrives for the Los Angeles premiere of "The Hunger Games: Mockingjay - Part 1," November 17, 2014 at Nokia Theatre LA Live in Los Angeles, California. AFP PHOTO / ROBYN BECK
 ROBYN BECK

Magazin Forbes, kao i svake godine potkraj prosinca, izračunao tko je u svijetu showbizza najviše zaradio.

Na vrhu liste ove je godine glumica Jennifer Lawrence. To i nije neko iznenađenje - našla se na vrhu jer je glumila u nekim od najvećih filmskih hitova godine X-Men: Dani buduće prošlosti i Igre gladi: Šojka rugalica 1 koji su zaradili 1,4 milijarde dolara. Osim kao glumica, J. Lawrence je dobro zaradila i na glazbi.

Glumeći Katniss Everdeen, pjevala je pjesmu “The Hanging Tree” iz “Igara gladi”, koja je zauzela 12 mjesto na Bilboardovoj ljestvici. Forbes predviđa da će i 2015. biti njezina godina. Za početak će se priključiti ekipi filma “Joy” o samohranoj majci koja postaje uspješna poslovna žena.

Drugo mjesto na listi zauzeo je 35-godišnji Chris Pratt. On je glumio u dva megahita, “Lego film” i “Čuvari galaksije”, koji su zaradili 1,2 milijardi dolara.

Na trećem je mjestu Scarlett Johansson.

Glumila je u tri vrlo uspješna filma i - “Kapetan Amerika: Zimski vojnik”, “Ispod kože” i “Lucy” te “Kapetan Amerika”, koji je zaradio je 714 mil. dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:10