DVA MJESECA POSLIJE SMRTI

U JAVNOST PROCURIO NALAZ O SMRTI FROTMENA PRODIGYJA Možda se nije radilo o samoubojstvu!? Mrtvozornik: 'Je li se samo šalio?'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.05.2019. u 13:03

PERTH, AUSTRALIA - FEBRUARY 01: Keith Flint of the band The Prodigy performs on stage during the Big Day Out 2009 at the Claremont Showgrounds on February 1, 2009 in Perth, Australia. (Photo by Stefan Gosatti/Getty Images)
Getty Images

 

Keith Flint, frontmen benda The Prodigy, pronađen je mrtav u svome domu u Essexu 4. ožujka ove godine, a u srijedu je napokon objavljeno i službeno priopćenje mrtvozornice Caroline Beasley-Murray.

U njemu stoji kako je glazbenik, koji je preminuo u dobi od 49 godina, u vrijeme smrti, koja je nastupila vješanjem, u organizmu imao tragove kokaina, alkohola i kodeina (opijata koji se u medicini koristi kao analgetik i antidiuretik), prenio je Daily Mail.

Mrtvozornica Beasley-Murray u svome zaključku istaknula je kako "ipak nema dovoljno dokaza da bi se Flintova smrt sa sigurnošću mogla proglasiti nesrećom ili samoubojstvom".

- Nažalost, nikad nećemo znati što se toga dana zapravo zbivalo u njegovoj glavi... Je li se samo šalio kad je sve pošlo užasno krivo? - pita se mrtvozornica te dodaje kako je u obzir uzela i samoubojstvo i nesretan slučaj, ali za niti jednu opciju nije imala dovoljno dokaza pa je svoj nalaz, nažalost, morala ostaviti bez konkretna zaključka.

Liam Howlett (47) i Maxim (52) iz The Prodigyja u utorak su na Twitteru uputili apel svim obožavateljima benda sa sljedećom porukom: "Imate li problema s mentalnim zdravljem, molimo vas, potražite liječničku pomoć, nemojte trpjeti i patiti u tišini".

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo