NAŠE GORE LIST

Stana Katić: Obožavam akcijske scene, postala sam pravi ženski superheroj

Stana Katić, holivudska glumica hrvatskog podrijetla koju gledatelji redovito mogu pratiti na Fox Crimeu u seriji “Castle” gdje glumi Kate Beckett, u intervjuu za Entertainment Weekly najavila je da će se u epizodama u siječnju konačno zbližiti s glavnim likom serije, Richardom Castleom kojega glumi Nathan Fillion.

- Kate i Castle zbližit će se više nego ikad. Ne smijem reći što će biti, ali fanovi će napokon vidjeti nas dvoje ne samo kao partnere - rekla je glumica u usponu.

Među najljepšima

Stana Katić se ovih dana prvi put pojavila kao gošća na ceremoniji American Music Awards u Los Angelesu te svojom pojavom zasjenila većinu gošći. Naime, Stana redovito završava među top-deset najljepših celebrityja u Americi, a kako ujedno glumi u jednoj od uspješnijih TV serija, često je na meti medija.

Na crvenom tepihu u Los Angelesu odgovarala je na brojna novinarska pitanja te je, između ostalog, izjavila da obožava pucati iz vatrenog oružja, čime je potvrdila da joj je uloga Kate Beckett jako dobro “sjela”. - Sviđa mi se što su producenti u posljednjoj sezoni za moju ulogu namijenili više akcije. Obožavam glumiti u akcijskim scenama, a i Kate Beckett je tako postala ženski superheroj. Voljela bih da se u seriji još više prikaže njezin seksepil - izjavila je Stana Katić.

Kao ruska prostitutka

Simpatična Stana ne skriva da bi voljela dobiti više uloga u kojima se mora boriti, pucati ili izvoditi neke sulude scene, a ponajprije bi se htjela vidjeti u “Batmanu”.

- Ženska uloga u tom filmu bila bi mi ispunjenje sna. Uostalom, ništa manje važna nije mi ni činjenica da bi to značilo da glumim s Christianom Baleom kojega jako volim. No, nije to jedina takva uloga koju želim, mnogo je ženskih likova ubojica i sličnih, pa se nadam da ću dobiti barem jednu - iskrena je Stana Katić.

Priliku da se opet okuša u rukovanju pištoljima dobila je u trileru “The Double” u kojemu s Odette Yustman ima glavnu ulogu, a glavnu mušku ulogu ima Richard Gere. Stana glumi rusku prostitutku koja posjeduje tajne informacije, a pomaže joj Gere u ulozi agenta FBI-a.

Uzlet u seriji ‘24’

Stana Katić je karijeru počela malim ulogama u ne baš poznatim serijama te filmovima koji nisu doživjeli veći uspjeh. Veliku priliku je dobila u seriji “Alias” 2004. godine. Iako je nastupila u samo jednoj epizodi, to je bilo dovoljno da je primijete holivudski producenti i tako su počele pljuštati ponude. Iste je godine dobila uloge u serijama “L.A. Dragnet”, “The Shield” i “JAG”, a sljedeće godine pojavila se u nekoliko epizoda “Hitne službe”.

Međutim, pravi uzlet je dobila nakon uloge u megapopularnoj seriji “24”, nakon čega se orijentirala isključivo na visokobudžetne serije i filmove. “Heroji” i “CSI Miami” samo su neke od serija gdje su je gledatelji mogli bolje upoznati, a lani je u seriji “Castle” prvi put dobila glavnu ulogu.

U međuvremenu je završila i na filmskom platnu, i to ni manje, ni više nego u Jamesu Bondu, “Zrno utjehe”.

Rođena u Kanadi

- Prihvaćanje uloge u ‘Castleu’ definitivno je moja najbolja odluka koju sam donijela u karijeri. Shvatila sam da sam kao mlada glumica s ne baš puno iskustva puno toga naučila u seriji. U svakoj epizodi ima puno stvari koje se događaju i nije u pitanju samo akcija, nego i drama, emocije... Bila bih glupa da nisam prihvatila tu ponudu.

Ona je rođena u Kanadi, ali otac joj je Srbin iz Vrlike u Dalmatinskoj zagori, a majka Hrvatica. Oboje su odavno emigrirali iz bivše države, a nakon nekog vremena u Kanadi preselili su se u Illinois, u mali grad Auroru. Glumica ima četiri brata i jednu sestru, a jednom je rekla da joj je život u tako velikoj obitelji pomogao u karijeri.

- Uvijek sam se morala boriti, a kad imate toliko braće i sestara, uvijek se morate o nekome od njih brinuti.

Kada sam krenula u glumačke vode, također sam se morala boriti i bilo mi je jasno u startu da će mi trebati puno truda. Nsam imala iluzija da će se stvari dogoditi preko noći - ispričala je Stana Katić.

U posljednje se vrijeme u glumačkim krugovima šuška da je Stana trudna, no glumica te vijesti nije niti potvrdila, niti demantirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 21:37