POPULARNI ČLAN ŽIRIJA

Tomislav Gretić zbog konzervi i smrznute hrane napušta show Nove TV? Bio bih licemjeran da ostanem u Masterchefu

Na snimanju se koristilo mnogo konzervirane i zamrznute hrane, čemu se kao kuhar protivim - priznaje 39-godišnji Zagrepčanin, chef kuhinje rovinjskog hotela Monte Mulini s pet zvjezdica, koji je bio najpopularniji član žirija kulinarskog showa
Zagreb, 080311.Jadran film, Oporovecka 12.U studiju Jadran filma predstavljen je novi koncept reality showa Nove TV pod nazivom MasterChef Hrvatska. Kandidati, raznih zanimanja poput umjetnika, inzenjera, pravnika, trgovaca, arhitekata, kucanica i slicno, dokazivali su svoju ljubav prema kulinarstvu kroz razna umijeca u pripremi hrane, pravilnim rezanjem luka ili pripremanjem jela od zadanih namirnica iz hladnjaka.Clanovi zirija su Tomislav Gretic, Radovan Marcic i Mate Jankovic, voditeljica programa je Jasna Nanut, a Sinisa Svilan , direktor Nove TV je novinarima predstavio koncept showa.Na slici: Tomislav Gretic, Jasna Nanut, Mate Jankovic, Radovan Marcic.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

Kad u kutu tanjura ugledam krišku rajčice, rotkvice i francuski peršin, prođu me srsi. Nikad mi nije bilo jasno čemu to služi, a uvijek dobivam isti odgovor - to je dekoracija koja se samo gleda. I nema veze što nije u funkciji jela i ničemu ne služi. Da stvar bude gora, to se ne mijenja već 20 godina koliko sam kuhar - kaže za Gloriju Zagrepčanin Tomislav Gretić (39), chef kuhinje rovinjskog hotela Monte Mulini s pet zvjezdica, kojeg je ta i još mnoge nelogičnosti na našoj gastronomskoj sceni navela da postane član žirija Masterchefa Nove TV .

Zbog svojih strogih komentara bio je strah i trepet tog kulinarskog showa, no tek nakon završetka te priče otkrilo se da ima “meku” stranu. Kandidatima je iza kamera bio velika utjeha, potpora, prijatelj i zaštitnik, naučio ih je svemu što zna kako bi ostvarili snove i postali profesionalci.

S požrtvovnim Gretićem, koji je prije preuzimanja kuhinje hotela Monte Mulini karijeru gradio u inozemstvu, dobro su prošli i gledatelji. Dao im je na desetke korisnih savjeta, pokazao im zanimljive recepte, one koji ne vole kuhati zainteresirao je za kulinarstvo i kulturu stola, stoga ne čudi da je i sam postao televizijska zvijezda.

Hoćete li iduće sezone sudjelovati u showu?

- Sumnjam, jer se moj način kuhanja i vrsta kuhinje koju njegujem ne poklapaju s mogućnostima sponzora. Na snimanju se koristilo mnogo konzervirane i zamrznute hrane, čemu se kao kuhar protivim. Bio bih licemjeran da unatoč tome ostanem u showu.

Cijeli intervju s Tomislavom Gretićem pročitajte u tiskanom izdanju Glorije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:57