NEMA NI 17 GODINA

VIDEO: HRVATICA SKINULA MILEY CYRUS S PRVOG MJESTA NA TOP LISTI Ona je Lorde, ili Ela Jelić

Ona je Lorde, nova globalna pop zvijezda koja će idući mjesec navršiti 17 godina, svojim novim singlom Royale skinula je s prvog mjesta Billboardove top liste Miley Cyrus i postala prva Novozelanđanka koja ima "Top 1" album u SAD-u, a iza tog umjetničkog imena krije se tinejdžerka hrvatskog podrijetla Ela Yelich-O'Connor.

Rođena je u Auklandu 1996., a njezina majka je Sonja Yelich, ugledna i nagrađivana pjesnikinja kojoj u biografiji stoji kako je rođena u "obitelji dalmatinskih imigranata".

Svoj debut EP izdala je prošle godine, ali svjetsku slavu zadobila je novim albumom Pure Heroine koji je objavljen sredinom rujna, a sada je singl s njega zasjeo na prvo mjesto jedne od najvažnijih top lista glazbene industrije. Njezina glazba, koju uglavnom sama komponira, mediji opisuju kao elektro-pop ili čak indie-pop. I ona u svojim intervjuima navodi prilično sofisticirane glazbene utjecaje poput Ette James ili Bon Ivera, ali i hip-hop izvođače poput Kaney Westa.

"Osjećam se kao da je Božić, moj rođendan i kao da sam oprala kosu nakon što je mjesec dana bla prljava", izjavila je kada su je pitali kako se osjeća nakon što je saznala da je izbacila Cyruss prvog mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:28