VELIKI ŽIRI JUTARNJEG

Zrinka i Franka plesale su najbolje od svih

Elio Bašan ističe kako je muškim zvjezdanim natjecateljima teže jer moraju voditi partnericu bez obzira što su amateri, a među njima mu je najbolji Luka Nižetić

Da se kojim slučajem održi finale svih finala popularnog HTV-ova showa “Ples sa zvijezdama“, vrlo bi upitno bilo tko bi bio najbolji hrvatski plesač ili plesačica. Naime, prema mišljenju stručnjaka, odnosno već dobro znanih članova žirija Dinka Bogdanića, Elija Bašana i Milke Babović najviše šanse za pobjedu imale bi zvjezdane pobjednice glumica Zrinka Cvitešić i Franka Batelić.

Franka najusklađenija

Iako je sa simpatičnim partnerom Nicolasom Quesnoitom probila led u prvoj sezoni prije tri godine, Zrinka Cvitešić svima je ostala u pamćenju kao vrsna plesačica. Frankina je prednost izniman talent, ali i vizualna usklađenost s Ištvanom Vargom. S druge strane, Ištvan Varga bio bi gotovo apsolutni pobjednik kada bi se natjecali plesni partneri.

Dugogodišnja sportska novinarka Milka Babović jedina se nije mogla odlučiti baš ni zajednog od pobjednika iz jednostavnog razloga. Ona se, kaže, uistinu nikoga od natjecatelja ne sjeća. Dodatni problem joj stvara i činjenica da poznate sudionika ona zapravo ne poznaje iz hrvatskog javnog života. No, u pamćenju će joj ostati, primjerice, prema njezinu mišljenju nepristojna dosjetka popularnog voditelja Duška Ćurlića iz posljednje finalne emisije vezana uz ples Ane Ugarković. Puno rječitiji bio je Elio Bašan. Prema njegovu stručnom mišljenju, desetke bi osvojile i Zrinka Cvitešić i Franka Batelić. Luki Nižetiću dao bi devetku, a najlošije bi prošao lanjski pobjednik Mario Valentić.

- Luka Nižetić svakako bi bio najupečatljiviji od muških sudionika jer je u svakom slučaju teže biti plesni partner koji mora voditi. Mario je bio energičan, ali Luka je bio i tehnički dotjeran. Ipak, najskladniji par dosad bili su upravo Franka i Ištvan, ali moram reći da nije isto plesati sa 30 i sa 20 godina - objasnio je Elio Bašan.

Dinko Bogdanić podijelio je desetke svima osim Mariju Valentiću, ali njegov izbor pobjednika je Zrinka Cvitešić. Luku je stavio na drugo mjesto jer ga smatra zaslužnim za razbijanje predrasuda da ples nije za muškarce.

Najbolji bez finala

No, svi su se složili u jednome, a to je da najbolji plesači nekako na kraju ipak ne uspiju izboriti finale.

Najviše se žali za pjevačicom Majom Šuput kojoj je finale za dlaku izmaklo u prvoj sezoni “Plesa sa zvijezdama”. Dinko Bogdanić pjevačicu i Ištvana Vargu nazvao je “hrvatskim Ginger Rogers i Fredom Astaireom”.

- Najveća je šteta bilo ispadanje Maje Šuput koja je bez premca najbolja plesačica među svim dosadašnjim natjecateljima - rekao je Bogdanić, a s njegovim mišljenjem složili su se i ostali.

U finalnoj emisiji više od 50.000 poziva gledatelja

I ova je sezona showa “Ples sa zvijezdama” bila izuzetno gledana, a gledatelji su više nego ikada dosad pokazali koliki je njihov utjecaj na ostanak ili izbacivanje nekoga od sudionika. Ono po čemu se posljednja sezona izdvaja upravo je broj poziva. Tako je bilo i u finalnoj emisiji. Upravo su gledatelji imali presudnu ulogu i u izboru pobjednika između Franke Batelić i Gordana Kožulja. Iako bi i prema ocjenama žirija Franka pobijedila, našem proslavljenom plivaču prvo mjesto također je bilo nadohvat ruke.

- U finalnoj emisiji bilo je više od 50.000 poziva gledatelja, što je više nego ranije. Moram reći i to da je Franka Gordana pobijedila za dlaku - rekao je urednik Kontakt programa HTV-a Mario Sedmak.

Elio Bašan: Franka i Ištvan su najusklađeniji

Elio Bašan odlučio se upravo za posljednji u nizu pobjedničkih parova Franku Batelić i Ištvana Vargu. Presudila je njihova skladnost i mladenačka energija.

- Franka i Ištvan bili su najskladniji par od svih do sada. Pasali su i po visini i strukturi i konstrukciji, ali i vizualno. Također su pasali i po godinama, odnosno mladosti, što se odražavalo u njihovoj energiji - objasnio je Elio Bašan.

Milka Babović: Teško je izdvajati i uspoređivati

Kako se nije mogla odlučiti za najboljeg finalista, isto tako Milka Babović nije željela izdvojiti ni nekoga od plesača koji možda nisu dospjeli do finala.

- Teško je ikoga izdvajati ili uspoređivati. Isto je i s, primjerice, olimpijskim pobjednicima. To bi bilo ravno tome da se govori je li bolje trčao Jesse Owens ili Carl Lewis. Kao prvo, trčali su na različitim podlogama - objasnila je Babović.

Dinko Bogdanić: Zrinka bi dobila čistu desetku

Plesni stručnjak i bivši baletni prvak svjetskog ranga Dinko Bogdanić bez razmišljanja se odlučio za Zrinku Cvitešić kao najbolju finalisticu zbog, kako je rekao, njezine plesnosti.

- Zrinka ima plesnost u sebi i svojim je radom pokazala da je ples umjetnost u kojoj se daje sve od sebe. Upravo zato od mene bi u velikom finalu svih finala dobila čistu desetku - rekao je Bogdanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:44