TRAŽI SE ZVIJEZDA

Večeras posljednji okršaj Vilibalda i Kim za titulu zvijezde

Kim ima više pjevačkog iskustva, a Vilibald bolje komunicira s publikom
 Đurđević,Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Tko će biti pobjednik druge sezone RTL-ova talent showa “Hrvatska traži zvijezdu” - krhka 16-godišnjakinja neosporno lijepoga glasa Kim Verson ili pak izuzetno simpatičan “metalac” koji ima dobru komunikaciju s publikom, 19-godišnji Vilibald Kovač , doznat će se danas nakon posljednje finalne emisije showa.

Više od 400 grupa

Dečko protiv cure, “Axl Rose” protiv “Celine Dion”, vrlo je teško prognozirati tko ima veće šanse za pobjedu. S obzirom na to da su talent showovi imali dvije ženske pobjednice - Žanamari Lalić i Franku Batelić - ne može se govoriti ni o čijoj prednosti na temelju spola. Ako je pak suditi prema broju obožavatelja na službenim RTL-ovim stranicama HTZ-a, Kim je tu u prednosti sa 1447 fanova, nasuprot Vilijevih 998. Prava drama tek je na Facebooku i gotovo je nemoguće prebrojati tko ima više poklonika na toj društvenoj mreži jer je za Kim otvoreno više od 400 različitih grupa i stranica potpore, dok za Vilibalda 200-tinjak, no s vrlo različitim brojem članova.

Ipak to potvrđuje koliko je velik angažman i interes publike te je sigurno da će o pobjedniku presuditi tek nekoliko glasova. Prednost male Novogradiščanke, osim prekrasnoga glasa, zasigurno je osjećaj koji je izazvala i kod žirija i kod gledatelja, a to je potreba da je se onako krhku, malecku zaštiti. No ta je 16-godišnjakinja pokazala da itekako može biti tvrdoglava, što u pojedinim dijelovima emisije nije djelovalo baš simpatično. A upravo su simpatičnost i jednostavnost najjači Vilijevi aduti. S druge strane Kim, iako tri godine mlađa, ima više pjevačkog iskustva, posebno na većim natjecanjima - već je sa 11 godina pobijedila na dječjem festivalu s pjesmom svog idola Celine Dion, “My heart will go on”, a dvaput je sudjelovala i na dječjoj Euroviziji.

Favorit je lani izgubio

Mladi Koprivničan jači je pak u timskom radu, točnije nastupima s grupom, jer je svoj prvi rock bend osnovao još sa 14 godina. Premda je prepoznatljivog rokerskog imidža, Vili se vrlo dobro prilagodio i drugim žanrovima pa je odlično interpretirao Gibonnijevu pjesmu, za što je dobio i pohvale žirija, koji je upravo na račun toga dao Kim “packu” i uputio je da se malo “okane” sentimentalnih balada. No na kraju bi mogla presuditi činjenica da je prošlogodišnji finalist i favorit Zoran Mišić izgubio od Bojana Jambrošića, pa bi svi oni koji smatraju to nepravdom mogli odlučiti da ovaj put rock nadvlada pop.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:27