PLEŠU I PJEVAJU

VIDEO Bakice iz Rusije spremne za POBJEDU na Eurosongu: Od dobivenog novca sagradit ćemo seosku crkvu

Folk skupina Buranovskiye Babushki ( Bakice iz Buranova) na Eurosongu će predstavljati Rusiju, nakon što su pobijedile ostala 24 kandidata na televizijskom natjecanju u Moskvi, piše BBC.

Bakice iz Udmurtije koja se nalazi na istoku europske Rusije, rekle su kako će novac, ako ga osvoje, donirati za izgradnju crkve u Buranovu. "Bake ne trebaju slavu i bogatstvo“, rekla je članica skupine pod imenom ´baka Olga´ za ruske novine Vesti, te napomenula kako je izgradnja seoske crkve zaista njihov jedini cilj.

Njihova pobjednička pjesma započinje tradicionalnim narodnim zvukom, nakon čega slijedi moderan ritam, a refren glasi ´Party za sve, dođi i zapleši´.

Riječi pjesme koje su mješavina Engleskog jezika i Udmurta - jezika povezanog s Finskim – napisale su same.

Bakice iz Buranova postale su poznate u Rusiji sa svojim albumima, pjesmama iz Udmurta, koje sadrže obrade klasika - Beatlesovu pjesmu ´ Yesterday´ i pjesmu ´ Hotel California´ od Eaglesa. 2010. osvojile su treće mjesto na natjecanju za pjesmu Eurovizije svojom skladbom 'Dlinaja-dlinaja beresta i kak sdelat iz nejo aišon', što znači 'jako dugačka brezina kora i kako od nje načiniti šešir'.

Njihovu novu pjesmu ćemo na Eurosongu u Azerbajdžanu moći poslušati 22. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:19