POSTALA JE NACIONALNA HEROINA

VIDEO Lijepa Poljakinja se odbila skinuti u ‘Top Modelu’ pa izbačena iz showa

Lijepa Magdalena izazvala je sveopći šok kada je žiriju i producentima jasno dala na znanje neće pristati na ‘goli fotosession’

ZAGREB - Bila je to nova epizoda “Top Modela”, jednog od najgledanijih reality showova u Poljskoj, prema američkoj licenci istoimene uspješnice u kojoj žiri sastavljen od modnih autoriteta među nekoliko djevojaka odabire pobjednicu kojoj je ekskluzivnim ugovorima zajmačena karijera u svijetu mode.

Ova epizoda ipak je bila “posebna” - djevojke koje su ostale u konkurenciji trebale su se skinuti pred objektivima aparata i kamera i napraviti “goli fotosession”. Magdalena Roman, jedna od natjecateljica kojoj su mnogi davali dobre izglede za konačnu pobjedu, izazvala je sveopći šok kada je žiriju i producentima jasno dala na znanje da se neće skinuti.

Vikala je na nju

“Radiš ovakve probleme umjesto da budeš sretna što ti je Bog dao takvu ljepotu i što je možeš koristiti”, vikala je na uplašenu, ali odlučnu djevojku šefica žirija Joanna Krupa, američko-poljski model i glumic a koja se svojedobno skinula za američki Playboy. Jednako “šokiran” bio je i drugi član žirija, modni kreator Dawid Wolinski, koji je Magdaleni grubo rekao da se ponaša kao da ju nije briga za “mogućnosti svjetske karijere” koje su pred njom. Djevojka je ipak ostala pri svome - ne želi se skinuti jer ne vidi potrebu za to. “Okej, vrijeme je da ideš kući”, zaključila je Krupa raspravu odlukom o izbacivanju djevojke iz natjecanja.

Međutim, umjesto da postane tragičarka ovogodišnje edicije “Top Modela”, 22-godišnja djevojka iz gradića Leborka na sjeveru zemlje, koju su prozvali “poljska Daryl Hannah” zbog velike sličnosti s hollywoodskom zvijezdom, sada je svojevrsna heroina većeg dijela poljske javnosti. Dobar dio medija još je prije kritizirao reality show zbog “psihičkog zlostavljanja” koje djevojke moraju prolaziti tijekom natjecanja i poruke koju cijeli koncept šalje mladim djevojkama o tome kakve moraju biti da bi uspjele u životu.

Pokriveno tijelo

“Vidjeli smo prelijepu djevojku za koju je pravo da ostavi pokriveno vlastito tijelo nešto vrijedno i važno. Krupa nije mogla vjerovati da još postoje one koje ne žele paradirati svojim golim dupetom u zamjenu za karijeru”, bio je jedan od komentara u poljskim medijima.

Magdalena Roman zbog svega se toga ne uzbuđuje previše. Nakon izbacivanja iz showa samo je izjavila da “ne žali zbog svoje odluke i da ostaje pri njoj”. Nakon toga više nije istupala u medijima da bi svoju izjavu podrobnije objasnila, ali njezini javnosti otprije poznati biografski podaci pokazuju da je riječ o djevojci koja zna što hoće i, jednako važno, što neće. Odrasla je u obitelji bez oca, s majkom koja sada radi u inozemstvu, bratom i sestrom, te kaže da je uvijek bila “neovisna”.

“Radila sam u životu i kao čistačica i kao sobarica, sve što je bilo potrebno, nikada se nisam bojala posla”, izjavila je Roman u jednom od intervjua prije nego što je počeo u Top Model”.

“Za nas je upravo Magdalena Roman zaslužila postati uspješan model i mislimo da bi ona trebala biti pravi uzor svim djevojkama koje se žele baviti tim poslom. Vidi se da je to djevojka koja je dobro odgojena, koja poštuje vlastito tijelo i njegovu privatnost i želim joj čestitati na njezinu ponašanju”, izjavila je Jutarnjem listu Dagmar Jaklewicz iz poljske nevladine udruge Kidprotect, koja se bavi zaštitom prava djece i mladeži.

Ipak karijera

Magdaleni Roman njezina se principijelnost na kraju isplatila, i to ne samo u moralnom smislu. Još prije interes za nju pokazao je Wayne Sterling, šef jedne od najuglednijih modnih agencija - models.com - a sada se za nju zanimaju i poljska agencija D’Vision te NEXT. Čini se da je pred Magdalenom Roman ipak uspješna karijera modela, ali po njezinim uvjetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:28