OPET BEZ KONTROLE

VIDEO: Naomi udarila kameru zbog 'krvavog dijamanta'

Manekenka je navodno dobila 'krvavi dijamant' od zloglasnog bivšeg liberijskog predsjednika Charlesa Taylora kojem se trenutno sudi za zločine protiv čovječnosti

'Crna pantera' svijeta manekenstva ponovo je pokazala svoje pandže . Naime, Naomi Campbell je izgubila kontrolu tijekom snimanja intervjua za televizijsku kuću ABC nakon pitanja je li dobila 'krvavi dijamant' od zloglasnog afričkog despota Charlesa Taylora. Srećom, ovaj puta niti jedna osoba nije stradala , no svoju je 'porciju' dobila kamera.

- Nisam dobila dijamant i neću pričati o tome - izjavila je Campbell za ABC News prije nego što je demonstrativno otišla s intervjua te udarila u kameru.

Tvrdnje da je slavna manekenka dobila 'krvavi dijamant' od smijenjenog afričkog despota Charlesa Taylora postale su glavna tema razgovora na Taylorovom suđenju zbog zločina protiv čovječnosti.

Tužitelji u Haagu na posebnom sudu za Sierra Leone ističu kako je Campbell odbila njihov zahtjev za ispitivanje koje bi moglo pomoći da se Taylor, nekadašnji predsjednik Liberije, poveže s posjedovanjem neobrađenih dijamanata koje je koristio za kampanju terora u Sierra Leoneu između 1997. i 2001. godine.

Campbell nije željela komentirati zašto je odbila suradnju. Njezin odvjetnik također nijem imao što za reći.

Taylor je optužen za organiziranje brojnih krvavih pokolja u kojima je smrtno stradalo više tisuća ljudi, a brojni su ostali invalidima jer su im amputirali udove. Upravo od tuda dolazi naziv - krvavi dijamant.

- Dijamanti su omogućili konstantan tijek borbi ali su i Tayloru omogućili bogatstvo - izjavio je bivši glavni tužitelj Steven Rapp koji je sada šef američkog Ureda za borbu protiv ratnih zločina.

Špekulacije da Campbell ima 'krvavi dijamant' prvi su se puta pojavile nakon što je glumica Mia Farrow priopćila tužiteljima kako je čula da se Campbell hvali dobivenim dijamantom.

- Ne zaboravljate kada vam kolegica kaže da je dobila ogroman dijamant usred noći - priča Farrow za ABC News.

Prema Farrow, Campbell je tijekom svog boravka u Južnoafričkoj Republici usred noći imala posjet predstavnika predsjednika Charlesa Taylora koji su joj predali sporni dijamant.

Međutim, primopredaju dijamanta negiraju i Campbell i Taylor za kojeg se vjeruje kako je u JAR-u bio u kupovini oružja. Tužitelji se i dalje nadaju kako će Campbell pristati svjedočiti. No, kako je sada krenulo, daleko su od toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:11