'RADIM ŠTO ŽELIM'

VIDEO PREMIJERA: LUKIN ODMAK OD SLADUNJAVIH POP TEMA Popularni splitski glazbenik ima novi spot: 'Ovaj put pjevam o pravome životu'

 
 Matej Pašalić

Radim što želim - kratko i jasno poručuje Luka Nižetić u svojoj novoj pjesmi.

- Kad sam pred sebe dobio tekst gospodina Marija Mihaljevića, nije bilo dvojbe. Pop glazba ne mora uvijek biti rezervirana za sladunjave teme, ona može progovarati i o društvenim stanjima koja se događaju u našoj okolini. Do sad sam pjevao o pravoj ljubavi, a ovaj put pjevam o pravome životu - izjavio je popularni splitski glazbenik.

"Radim što želim" nova je pjesma iz radionice autora i producenta Branimira Mihaljevića, za koju Luka naglašava da je pogodila "u sridu" i da je upravo onakva kakvu bi je i sam napisao.

- Kad me Branimir obzirno između izdavanja dvije knjige poezije zamolio da mu nešto napišem za Luku, rekao sam mu kako sam u drugom filmu, ali on je inzistirao kako mu baš to treba. Drago mi je što je Luka, kako se i čuje, s guštom otpjevao malo drugačiji tekst nego inače - istaknuo je autor teksta, pjesnik Mario Mihaljević.

Matej Pašalić

Processed with VSCO with ku8 preset
Matej Pašalić

Mnogi će primjetiti kako se Lukin novi singl zvukom i senzibilitetom oslanja na njegove dosadašnje najveće hit naslove poput "Amsterdama", "Juga" ili "Kad zasvira...", a upakirana u moderan zvuk te sadržaj i poruku koju donosi, opasno pretendira za pjesmu koja će često biti citirana među ljudima. "Radim što želim" sa zaraznim i pamtljivim refrenom, koji bez obzira na oštro pero potpisnika teksta Marija Mihaljevića, pruža dozu optimizma koji je na kraju i stalni životni moto Luke Nižetića.

U režiji Rina Barbira na otoku Visu tijekom dva dana snimljen je i prateći video u kojemu je glavni i jedini akter Luka Nižetić.

- Volim proces snimanja spotova. Smatram da je za predstavljanje pjesme slika isto toliko važna koliko i ton. Dobili smo jedan pomalo nadrealni video u kojemu oko mene levitiraju različiti predmeti, sve je vrlo razigrano, koloristično, a otok Vis pružio nam je traženi osjećaj izoliranosti. Veći dio spota sniman je u slowmotion tehnici mobitelom GalaxyS9 plus kako bi se postigao što fluidniji pokret predmeta koji me prate - rekao je Luka o samom snimanju te dodao: "Jedan dan 'ubijalo' nas je sunce, dok nam je drugoga dana prijetila kiša, ali na svu sreću, sve je ispalo kako je bilo zamišljeno".

Sudeći po prvim komentarima, i obožavatelji su oduševljeni singlom "Radim što želim".

- Odlična stvar! Vrh! Pjesma je 'ubila'! - napisali su na YouTubeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:35