DEBAKL U BRISBANEU

Whitney Houston ponovno posrnula

Nakon razvoda od problematičnog Bobbija Browna diva je objavila novi album i krenula na odvikavanje od droge, ali je na koncertu u Australiji pokazala da ga jednostavno ne može otpjevati

Whitney Houston, žena prekrasnog glasa i velikog talenta, koja je uz sve to u paketu dobila i divno tijelo i lice, opet je uspjela razočarati svoje obožavatelje. Soul diva, koja je barem to nekada bila, svoj je prvi koncert u Australiji nakon 21 godine jedva izdržala do kraja, a fanovi su bili šokirani njezinim pjevanjem i ponašanjem. “Sramotno” i “razočaravajuće” neke su od nježnijih riječi kojima su posjetitelji opisali koncert u Brisbaneu u ponedjeljak.

- Bio je to najgori koncert na kojem sam u životu bio - riječi su jednog obožavatelja. Jedna je posjetiteljica navela da Whitney ne bi mogla zabaviti “niti mrtvog štakora”. Većina je napustila koncert prije kraja jer više nisu mogli slušati kako se pjevačica muči, ne može proizvesti glas, kašlje i izgleda potpuno dezorijentirano. Uz to, bili su bijesni zbog 165 australskih dolara koje su morali “iskeširati” za kreštanje koje se nije dalo slušati.

Njezini 170 milijuna albuma

Što se dogodilo sa 46-godišnjom ženom koja je 1987. sa svojim drgim albumom “Whitney” postala prva pjevačica koja je debitirala na prvome mjestu Billboardove liste albuma? Gdje je nestala djevojka koja je na velikom platnu uspjela zavesti Kevina Costnera? Je li njezin povratak nakon rehabilitacije zbog ovisnosti o drogama ipak bio prebrz?

Magazin Rolling Stone i novine The New York Times često su je etiketirali kao najbolju pjevačicu u povijesti pop-glazbe. Bila je prva Afroamerikanka koja je imala spot na MTV-ju, krajem 80-ih stalno je bila u top 20 na Forbesovoj listi zabavljača koji najbolje zarađuju, a 2001. godine obnovila je ugovor s kompanijom Arista Records za povijesnih 100 milijuna dolara. Do sada je prodala 170 milijuna albuma diljem svijeta i jedna je od najprodavanijih izvođača u povijesti Sjedinjenih Država. I oni koji ne vole R’n’B i popularnu glazbu morali su joj priznati anđeoski glas.





No, njezini hitovi poput “I Wanna Dance with Somebody” i “I Will Always Love You” s kojima su odrastali milijuni djevojaka zasjenjeni su njezinim ispadima zbog drogiranja, problematičnim brakom i zanemarivanjem kćeri Bobbi Kristine. Upravo je, kako mnogi tvrde, njezin suprug pjevač Bobbi Brown odgovoran za pad Whitney Houston. Tijekom zajedničkog života par je, naime, razvio ogromnu ljubav prema cracku, a stvar je otišla toliko daleko da su zanemarili vlastitu kćer. Uspjeli su se napokon razvesti 2007. i pjevačica je dobila skrbništvo nad Kristinom, nakon čega joj je Bobbi priredio pravi show, tužio je za alimentaciju i tražio kći natrag.

Nakon što je ipak uspjela zadržati Kristinu, a Bobbi ostao bez njezina bogatstva, u gostovanju kod Oprah Winfrey 2009. priznala je koliko je bila ovisna o drogi i da ju je majka natjerala u kliniku za odvikavanje.

Fanovi će živjeti u nadi

Sredinom siječnja ove godine dobila je nagradu BET za doživotno postignuće i uspješan povratnički album “I Look To You” koji je objavljen u kolovozu 2009. godine. Krenula je na koncertnu turneju i svi su mislili da se vraćaju dani njezine stare slave. No, incident na koncertu u Brisbaneu pokazao je kako je Whitney još uvijek vrlo krhka, a mnogi strahuju da više nikada neće biti “ona stara” i otpjevati pjesmu na način da se svakom smrzne krv u žilama. Fanovi joj zato jedino žele poručiti: “Whitney, vrati nam se!”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:13