DOBRA STARA VREMENA

Zaraza zvana Novi fosili ponovno se širi

Na predstavljanju spektakla pojavio se cijeli tim - od Sanje do Rajka, Hane Hegedušić i Ivice Zadra
Zagreb, 211009.Restoran Apetit u Jurjevskoj ulici.Konferencija za novinare povodom praizvedbe mjuzikla Za dobra stara vremena pjesama grupe Novi Fosili u produkciji Zeljke Ogreste i Dubravka Merlica i reziji Marija Kovaca.Na slici: svi izvodjaci mjuzikla nakon konferencije.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta/CROPIX

ZAGREB - Mjuzikl “Za dobra stara vremena”, inspiriran 20 najpoznatijih pjesama Rajka Dujmića, jučer je i službeno predstavljen javnosti, baš kao i zvijezde tog spektakla koji će imati praizvedbu 4. prosinca u zagrebačkom Domu sportova.

- Nije bilo lako, ali smo u godinu dana uspjeli sklopiti tu priču koja je izuzetno zahtjevan i složen projekt - istaknula je autorica libreta i vlasnica producentske tvrtke Gorila Media, Željka Ogresta.

Konferencija je protekla u šaljivom tonu, pa je tako redatelj spektakla Mario Kovač ustvrdio da sada kada kao DJ odlazi na gaže u Močvaru pjevuši pjesme Fosila.

- Ako sam se ja zarazio njima, nema razloga da se ne zarazi i cijela Hrvatska ovim mjuziklom - rekao je Kovač. Na predstavljanju projekta pojavio se gotovo cijeli tim koji će pjevati i plesati uživo uz pjesme poput “Milene”, “Košulje plave”, “Dobrih djevojaka” i druge velike hitove Fosila - Goran Navojec, Zrinka Cvitešić, Marko Tolja, Sanja Doležal, Ivica Zadro, Hana Hegedušić, Ana Begić i Dora Lipovčan.

Producenti su također najavili odličnu kostimografiju koja će pratiti modni stil 80-i, poput popularnih “startasica” i “borosana”, ali i scenografiju koju će, među ostalim, krasiti i tramvaj iz tog vremena. Muzikl će vrlo vjerojatno gostovati i u zemljama bivše države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 21:46