PRIZNANJE EUROPE

Zrinka Cvitešić: Već me traže producenti iz cijelog svijeta

Zvijezda filma ‘Na putu’ Jasmile Žbanić na berlinskom filmskom festivalu primila je nagradu Shooting Stars, koju dobiva 10 najperspektivnijih glumaca Europe. Zrinkin raspored u Berlinu nakrcan je od jutra do mraka. Premijera ‘Na putu’ je u četvrtak
 Reuters

"Pogledaj ovo!”, zabrinuto kaže Zrinka pokazujući mi ruke nakon prvog predstavljanja ovogodišnjih Shooting Stars zvijezda u restoranu Silber & Palmensaal na Potsdamer Platzu, “nisam mogla naći kremu za ruke pa sam iz kovčega izvukla neku prastaru od kojih su mi prsti i dlanovi požutjeli i sad to ne mogu oprati!” Boja ruku nije bila Zrinkina jedina muka dan prije svečane ceremonije Shooting Stars održane u ponedjeljak navečer na 60. Berlinaleu. - Ne mogu se odlučiti za haljinu za crveni tepih! - nastavlja Zrinka o svojim “slatkim mukama”, Matija Vuica mi je napravila dvije haljine, jedna je boje kože pa izgleda kao da nemam ništa na sebi, a druga je uska, crna, kratka... onako više seksi....

Haljina za premijeru

Zrinku se na naš “nagovor” na svom prvom ovogodišnjem crvenom tepihu ispred Berlinale Palasta pojavila u seksi izdanju u izazovnoj crnoj haljini, a svečanu “nevidljivu” ostavila je za premijeru filma “Na putu” Jasmile Žbanić za četvrtak kasno popodne.

Za Zrinku Cvitešić 2010. počela je sjajno: osim što u Žbanićinom filmu koji se prikazuje u konkurenciji Berlinalea (i ima dobre šanse za neku od nagrada) tumači glavnu žensku ulogu, Zrinka je izabrana i među deset najperspektivnijh europskih glumaca u programu Shooting Stars koji svake godine tijekom Berlinalea pod pokroviteljstvo EFP-a (European Film Promotion) predstavlja buduće europske filmske zvijezde.

Naša je Zrinka u Berlinu predstavljena kao talentirana plesačica i pjevačica te naravno uspješna glumica s nekoliko zapaženih uloga u hrvatskim filmovima među kojima su izdvojene one u “Konjaniku” Branke Ivande i “Što je muškarac bez brkova” Hrvoja Hribara. - Strani novinari su me uglavnom ispitivali o ulozi u filmu “Na putu”, o situaciji u hrvatskoj kinematografiji, koliko mi znači ovo priznanje i tako... - otkriva nam Zrinka čiji je raspored u Berlinu pun kao šipak od jutra do mraka.

Vrhunac trodnevnih Zrinkinih aktivnosti - tijekom kojih se srela s mnogim agentima, producentima i općenito moćnim ljudima filmske industrije te dala niz intervjua svjetskim tiskanim i elektronskim medijima - dogodio se u ponedjeljak navečer: na pozornici Berlinale Palasta održana je glamurozna dodjela nagrada koju su primili svih deset sretnih europskih mladih glumaca.

Žena-robot iz Metropolisa

Zrinka je kipić ikonografske žene-robota iz remek-djela Metropolis Fritza Langa primila iz ruku Stellana Skarsgarda, velikog švedskog glumca impresivne holivudske karijere (Ronin, Pirati s Kariba, Mamma Mia), a nakon svečanosti uputila se s ostalim uzvanicama na gala večeru.

- Već sam imala nekoliko sastanaka sa stranim casting agentima tu u Berlinu i mislim da je Shooting Stars jedna od najboljih stvari koje su mi se mogle dogoditi u mojoj glumačkoj karijeri - potvrđuje nam Zrinka važnost ovog prestižnog europskog programa koji joj širom otvara vrata za veliki iskorak na međunarodnu filmsku scenu.

Usput rečeno, atraktivnu Karlovčanku u Berlinu su pratili dečko Hrvoje Rupčić i mama Višnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 18:37