U ŠPANJOLSKU SA +9

Cedevita osigurala prednost uoči uzvrata!

U senzacionalno punom Draženovom domu Cedevita izborila devet razlike uoči uzvrata četvrtfinala Eurokupa u Madridu
 Nenad Dugi / Cropix

Košarkaši Cedevite još jednom su se odbili predati nakon velikog zaostatka (-17). Nagrađeni su pobjedom od 90-81, ali i ovacijama punog Draženovog doma. Korporativni marketing i želja Zagrepčana za dobrom košarkom napunila je Draženov dom s više od pet i pol tisuća gledatelja, ali i navijača.

U 14. minuti Estudiantes je vodio sa 23-40, ali su novih 14 minuta Zagrepčani odigrali u transu i serijom od 51-18 došli na 74-58. Treća četvrtina završila je 29-12 za Cedevitu.

- Ovo bi mogla biti ogledna škola trenerima jer najjednostavnija igra nanosi najveću bol - pričao je trener Aco Petrović.

- Centralni i bočni “pick” su ih uništili.

Draper je ponovno bio Cedevitin motor (20 koševa, 5 asistencija), Rudež je postigao 17 koševa u prvom poluvremenu (ukupno 21), Baždarić nakon “nule” 13 u trećoj dionici (ukupno 14), a Vukušić pod injekcijom deset uz šest skokova.

Iznenađenje za “studente” bio je Tomislav Petrović sa sedam skokova u trećoj četvrtini.

- Ni dok sam ulazio u dvoranu nisam mogao sanjati da ću u svom gradu, kao domaćin, igrati u ovako nezaboravnoj atmosferi.

Pobjednik četvrtfinala bit će momčad koja u dvije utakmice postigne više koševa. Uzvrat je sljedeće srijede.

- Nikada se nisam išao braniti, a pogotovo to nema smisla pred 15 tisuća gledatelja. Nadam se da će Edwards biti spreman za barem deset minuta i time ćemo iznenaditi Estudiantes - najavio je Aco.

Eurocup, četvrtfinale (prve utakmice):

Cedevita - Estudiantes 90-81

Pepsi Caserta - UNIKS (kasnije)

Cajasol - Budivelnik (kasnije)

Göttingen - Benetton (kasnije)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:46