ODLUKA U VIŠNJIKU?

Cibona uz 17 trica odgodila slavlje Zadrana

Cibona se vratila u utrku za prvaka, ali Perasović tvrdi da će u Zadru morati bolje igrati kako bi izborili petu utakmicu
Zagreb, 050610.KC Drazen Petrovic.Trg Drazena Petrovica 3.3. kosarkaska utakmica finala doigravanja izmedju Cibone i Zadra.Na slici: Navijaci Zadra.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Zaboravite sve što je logično, jer u ovoj finalnoj seriji logike nema. Cibona je još živa, spasila je prvu meč-loptu Zadrana, ali su Perasovićevi momci do zadnje minute drhtali nad pobjedom u utakmici u kojoj su pogodili čak 17 trica iz 29 pokušaja!

- Napadački smo odigrali puno bolje nego u prve dvije utakmice, ali Zadar nas je prvi put u ovoj seriji dobro nadskakao, što je njihovo najjače oružje. Imali su 14 skokova više, čak 11 napadačkih. Stalno su imali više energije, a mi nismo imali brzine u nogama. Teško bi s ovakom igrom pobijedili u Zadru - rezonirao je Cibonin trener Velimir Perasović.

A morat će pobijediti u utorak u Zadru žele li doći na prag preokreta kakav još nitko u povijesti hrvatskih prvenstava nije napravio.

- Ako pobijedimo u utorak, onda je i Zadranima jasno da će nas teško pobijediti u petoj - tvrdi Perasović.

U utakmici koju je morala dobiti, Cibona je na poluvrijeme otišla sa +12. No, Perasović je u nastavku morao igrati bez ozlijeđenog Marka Tomasa (bol u Ahilovoj tetivi), što su Zadrani iskoristili i serijom 11-0 približili se na samo -1 u 26. minuti.

- Tad smo odigrali dekoncentriran napad, izgubili loptu i primili koš. Nakon toga bilo se teško više ozbiljno približiti. Uz ovako visok postotak za tricu Cibonu je teško pobijediti - rekao je trener Zadra Danijel Jusup.

Probali su Zadrani i sa zonom i s čovjekom, ali prvo su ih tricama izbušili Gordon i Vukušić, a u zadnjoj četvrtini probuđeni Bogdanović (bez poena u 1. poluvremenu) i Troha.

Trnado je uzalud u velikom broju potegnuo do Draženovog doma. Njihovo je slavlje odgođeno barem do utorka. U Ciboni se nadaju da će se o prvaku odlučivati u četvrtak, opet u Zagrebu.

CIBONA - ZADAR 87-81 (21-17, 45-33, 60-52)

Cibona: Vrbanc, Gordon 22, Bogdanović 14, Troha 9, Radošević 6, Vukušić 16, Andrić 12, Bagarić, Zubčić, I. Tomas, Udrih 4, M. Tomas 4. Trener: Velimir Perasović.

Zadar: Perić 22, Stipčević 15, Boisa 17, Batur, Šarlija, Marčinković, Ružić 9, Bilan, Morović 4, Car 10, Skific, Plaisted 2. Trener: Daniel Jusup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:03