SELIDBA PREKO BARE

DAMJAN RUDEŽ POTPISUJE ZA PACERSE Hrvatska nakon četiri i pol godine ima NBA igrača!

 Ales Fevzer / CROPIX

Damjan Rudež će sljedeće sezone igrati za Indianu u NBA ligi! Iako hrvatski reprezentativac još uvijek šuti, što bi značilo da ugovor nije potpisan, dobro obaviješteni Adrian Wojnarowski s Yahoo Sportsa je kao “gotovu stvar” objavio vijest da su Pacersi dogovorili trogodišnju suradnju s našim šuterom.

Tako je Hrvatska nakon četiri i pol godine dobila NBA igrača. Ukupno 15. do sada, a Rudež se nada kako će biti 13. koji će zaigrati u NBA ligi. Do sada je to pošlo za rukom Draženu Petroviću, Stojku Vrankoviću, Toniju Kukoču, Dinu Rađi, Žanu Tabaku, Bruni Šundovu, Gordanu Giričeku, Mariju Kasunu, Daliboru Bagariću, Zoranu Planiniću, Damiru Markoti i Roku Ukiću, dok su se za NBA ugovor, ne i minute svojedobno izborili Arijan Komazec i Mate Skelin.

Na Rudeža će Indiana iskoristiti dio “mid-level iznimke”, a kako ona za Pacerse iznosi pet milijuna dolara, prilično je jasno da se tu ne radi o minimalnom ugovoru (nešto manje od 500.000), već se može spekulirati s plaćom od oko milijun dolara godišnje...

Damjan Rudež, naime, ne odlazi u Indianapolis isključivo zbog svoje želje da se okuša u NBA ligi. Štoviše, proteklih tjedana se vodila borba za njegove usluge između Indiane i Clevelanda, koji je bio prva opcija nakon što su ga Cavsi i doveli u SAD na probu. Pacersi su se u utrku uključili kad je Rudež već bio tamo, no, očito su ga dovoljno jako željeli, odnosno bili spremni ponuditi više od Cavaliersa.

Nastavak slijedi “preko bare”, a sigurni smo kako se nitko neće usuditi prognozirati da Rudež neće uspjeti u NBA ligi. Jedan od glavnih zadataka za Pacerse u ovom prijelaznom roku je bilo dovođenje šutera. I na kojoj god poziciji igrao, “trici” ili “četvorci”, od Damjana Rudeža će se očekivati da bude “specijalac za šut”.

A kako nije lako pronaći košarkaša s boljom rukom od Rudežove, ta mu uloga savršeno odgovara, pa nije isključeno da ova NBA karijera potraje i duže od uzgovorom zajamčene dvije godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:27