PRVACI ZAPADA

Lakersi prvi finalist NBA lige

Denver je u šestoj utakmici serije imao 14 asistencija manje i 11 skokova manje od Lakersa

LA Lakersi su u šestoj utakmici serije protiv Nuggetsa pokazali svoje najbolje izdanje, i lakom pobjedom 119-92 u gostima su omjerom 4-2 prošli u veliko NBA finale. To im je drugi uzastopni ulazak u finale, i trideseto finale u povijesti (uz 14 naslova), a njihov će trener Phil Jackson imati priliku osvojiti svoj deseti NBA prsten, čime bi postao najtrofejniji NBA trener ikada. Za sada dijeli prvo mjesto s legendarnim Celtom Red Auerbachom.

- Sad smo u poziciji u kojom smo bili i prošle sezone, samo što tada nismo obavili posao do kraja. Nadamo se da ovaj puta hoćemo - kazao je Kobe Bryant referirajući se na poraz od Bostona u prošlosezonskom finalu.

Lakersi su bili napadački raspoloženi, šutirali su 57 posto iz igre i pogodili su 9 od 16 trica. Predvodio ih je Bryant s 35 poena i 10 asista, Gasol je dodao 20 poena uz 12 skokova i 6 asista, Odom je s klupe ubacio 20 uz 8 skokova, Ariza 17 uz šut 7-9. Nuggetsi su zaostajali cijelim tijekom susreta, a u drugom poluvremenu nisu bili u prilici napraviti preokret.

Bez Billupsa Denver ne bi bio u konferencijskom finalu, ali je u šestoj utakmici upisao samo 10 poena uz 5 izgubljenih lopti. Anthony je upisao 25 poena, Smith s klupe 24, a Nuggetsi su imali 14 asista manje i 11 skokova manje.

Ako iz drugog finalnog para u finale uđe Orlando, treba znati da će Lakersi imati prednost domaćeg terena, ali i 0-2 tijekom sezone. Ako uđe Cleveland, Cavsi će imati prednost domaćeg terena, ali Lakersi imaju 2-0 s njima, i jedina su momčad koja je pobijedila u Clevelandu u regularnom dijelu sezone.

Eddie Jordan trener Sixersa



Potraga Philadelphije za novim trenerom trajala je tri tjedna, a na kraju su angažirali Eddie Jordana. Uvjeti ugovora još nisu objelodanjeni. Jordan je prethodno bio trener u Sacramentu i Washingtonu ima omjer pobjeda i poraza 230-288. Njegove veze s predsjednikom Sixersa Edom Stefanskim datiraju iz vremena kad su obojica bila u Netsima, kada je Jordan bio pomoćni trener, a Stefanski GM, a tad su Netsi dva puta došli do NBA finala. (zč)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:57