ZA IZBORNIKA ITALIJE

Meneghin: Biramo između Pianigianija i Repeše

Katowice, 190909.Dvorana Sport Arena Spodek.Europsko prvenstvo u kosarci u Poljskoj, razigravanje izmedju Rusije i Hrvatske za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Turskoj slijedece godine.Na slici: Jasmin Repesa.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

U razgovoru za Basketnet.it predsjednik Talijanskoga košarkaškog saveza Dino Meneghin prvi je put javno obznanio da pregovara s hrvatskim trenerom Jasminom Repešom.

Klupa talijanske reprezentacije prazna je nakon odlaska Carla Recalcatija, 62-godišnjeg Talijana koji je nacionalni sastav vodio od 2001. godine. Kandidati za njegova nasljednika jesu trener Montepaschija Simone Pianigiani, trener Caserte Stefano Sacripanti te donedavni hrvatski izbornik Jasmin Repeša.

Najmlađeg među njima, 39-godišnjeg Sacripantija, isključio je sam Meneghin.

- Sacripanti je dosad radio sjajan posao s našom U20-reprezentacijom. Nastavit će ga raditi i skupljati iskustvo.

- Što se tiče Pianigianija i Repeše, razmatramo situaciju. Pianigiani je trener talijanske škole koji me impresionira igrom koju je postavio u Montepaschiju. Repeša je internacionalna opcija. On poznaje košarku, trenirao je puno kod nas, poznaje izvrsno igrače i perfektno govori talijanski.

Ponovio je Meneghin da inzistira na izborniku profesionlacu, što Repešu stavlja u bolji položaj od Pianigianija, koji s Montepaschijem definitivno ima nerealizirani cilj kojem je posvećen: naslov europskog prvaka!

- Želimo izbornika koji će obilaziti naše klubove, razgovarati s kandidatima i njihovim trenerima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:36