EUROCHALLENGE

Poraz Zagreba u Trnskom od Belgacoma

Zagreb, 230210.Dvorana Trnsko.Eurochallenge cup, kosarkaska utakmica izmedju Zagreba i Liegea.Na slici: Andrej Stimac sa loptom.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Košarkaši Zagreb Croatia osiguranja izgubili su u svojoj dvorani u Trnskom od belgijskog Belgacoma iz Liegea 94-79 u dvoboju u 4. kolu J skupine FIBA Eurochalengea.

Nakon osvajanja Kupa Krešimira Ćosića proteklog vikenda, igrači Zagreba pretrpjeli su u utorak drugi poraz u drugoj fazi ovog natjecanja.

Zagreb je nastupio jako oslabljen, bez čak petorice igrača, Miljkovića, Krstića, Baraća, Dijana i Babića, ali je usprkos toga vodio nakon prvog poluvremena s 44-41. No, u nastavku je belgijska momčad, koju vodio hrvatski trener Dario Gjergja, svojedobno jedan od trenera u Zagrebu, napravila preokret i upisala prvu pobjedu u drugoj fazi.

Luka Žorić bio je s 21 košem najefikasniji u Zagrebu, a pratili su ga Damir Mulaomerović s 15 poena i 6 asistencija, ali i čak 8 od ukupno 15 momčadskih izgubljenih lopti, Nikola Garma s 11 i Nikša Prkačin s 10 poena.

U gostujućem sastavu najbolji strijelac bio je Josh Duncan s 21 košem. Uz trenera Darija Gjergju, hrvatski obol belgijskom sastavu daju i dvojica igrača, Ivan Papac i Andrija Stipanović. Papac je upisao 5 poena i 4 skoka, a Stipanović 4 koša i 3 skoka.

FIBA Eurochallenge, 4. kolo J skupine:

Zagreb – Belgacom 79-94

Artland – FMP (kasnije)

Redoslijed: 1. FMP 3-0 (-1), 2. Zagreb CO 2-2, 3. Belgacom 1-3, 4. Artland 1-2 (-1)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 16:41