VUKOVI NA APARATIMA

Radulovićev dramatičan apel: Pomozite nam, u pitanju je opstanak Cibone!

Cholet je, uz Lietuvos Rytas, momčad preko koje će Cibona tražiti put prema Top 16 Eurolige
 Šime Šokota / Cropix

Tri uvodna poraza u Euroligi gotovo da su bila ukalkulirana s obzirom na snagu Ciboninih suparnika. No, sad dolazi vrijeme u kojem će Radulovićeva momčad pokazati ima li kvalitetu i snagu domoći se četvrtog mjesta u skupini C, posljednjeg koje vodi u Top 16. S tim ciljem u mislima pred momčad se kao imperativ nameće pobjeda nad Choletom.

- Tipična su francuska momčad, atletski moćna, koja brzo završava napade. Imamo snagu i kvalitetu da ih pobijedimo - kaže Radulović.

Slično je govorio i za češki Nymburk koji je u subotu šokirao “vukove” u NLB ligi.

- Ne mogu prežaliti tu utakmicu. Tom bismo se pobjedom odvojili od domaćih konkurenata. No, neću zbog jednog koša promijeniti mišljenje o ovoj momčadi. Iako su mladi, 9 utakmica u četiri tjedna i za njih je previše. Primamo puno koševa zato što igramo s malo igrača u rotaciji, a ne zato što su naši obrambeni principi loši.

U Ciboni su odlučili na svaki način napuniti dvoranu protiv Choleta, pa će otvoriti vrata svim vlasnicima godišnjih ulaznica za Medveščakove utakmice. Takvih je oko 1700, a za njih su rezervirana mjesta na crvenom sektoru. Bude li “sektor B” glasan kao kad bodri “medvjede”, “vukovi” će još žešće gristi.

- Nikoga ne prozivam i svaku ću sljedeću priliku iskoristiti za poziv u pomoć. U pitanju je opstanak Cibone. Ovo je klasično mrcvarenje. Mi više nismo ni na aparatima, već smo gurnuti sa strane. Nadam se da sportski rezultat može pomoći u rješavanju problema. Napravili smo odličnu selekciju, darovitu momčad. Oni zaslužuju da im se pomogne.

Zdravko Radulović svjestan je koliko bi mu značio jedan iskusan igrač, playmaker koji bi rasteretio Stipčevića.

- S njim bi se drastično popravila slika momčadi.

No, ni Giriček, ni bilo koji igrač sličnog profila, kojeg bi Radulović odmah uzeo u momčad, nije pred vratima Cibone.

- Ozbiljni menadžeri su me prestali zvati. Zovu samo oni koji mi nikoga ne mogu dovesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 05:09