TRNOVIT PUT DO USPJEHA

ANDRIJAŠEVIĆ & ADEMI Vukli se po posudbama, a danas ih čeka debi u reprezentaciji!

Lijepo je to, krasan osjećaj nakon svih tih selekcija stići do seniorske. Dat ću sve od sebe da ovo ne bude jedini put kako sam pozvan u A-vrstu - odrješit je Franko Andrijašević

Sjećate li se da su juniori 2010. godine u Francuskoj bili polufinalisti Europskog prvenstva? Na povratku iz Caena izbornik Ivica Grnja hvalio je Arijana Ademija kao najboljeg, a Franka Andrijaševića kao najkonstantnijeg igrača. Iz te družine prvi su okus A-reprezentacije osjetili Šime Vrsaljko i Ante Vukušić, iako su u ono doba vrhunski kotirali Matej Delač i Filip Ozobić pod ugovorom s Chelseajem i Spartakom. Eto sada, prvi put, Igor Štimac priliku daje Ademiju i Andrijaševiću. Nakon dvije i pol godine problema, i padova, i posudbi u Lokomotivu odnosno Dugopolju, do konačnog uspona minule jeseni.

- Bilo je i lošijih i boljih trenutaka, no uz rad, upornost i svijest što želiš doživio sam dan da budem tu, među najboljim hrvatskim nogometašima, i nadam se da ću debitirati već i u Londonu - kaže Ademi.

Polivalentni veznjaci su obojica, Arijan nešto defenzivnijih, a Franko napadačkijih afiniteta.

- Lijepo je to, krasan osjećaj nakon svih tih selekcija stići do seniorske. Dat ću sve od sebe da ovo ne bude jedini put kako sam pozvan u A-vrstu - odrješit je Andrijašević, jedan od rekordera po broju nastupa u mlađim kategorijama.

- Čuo sam da smo Badelj i ja odigrali najviše utakmica, godi taj podatak i pokazuje da je moje pozivanje u A-reprezentaciju došlo kao prirodan slijed. No, ne smijem stati na ovome nego nastojati biti što bolji.

Što znaju o Korejcima?

- Igrao sam za Dinamo protiv Pohang Steelersa sad na pripremama (2:1 za Azijce!), vidjeli smo da su teška, zahtjevna ekipa, trkački su jako moćni, moramo dati najbolje od sebe - izdvaja Ademi, dok su za Andrijaševića nešto veća nepoznanica.

- Ja ih nisam sreo na travnjaku, no imam o njima sliku s televizije. Mali su i hitri. Bit će to dobra utakmica, na nama je da se prikažemo u pravom svjetlu.

Vi ste tražili afirmaciju kroz HNL, Delač i Ozobić, prije no što je stigao na Poljud, nastojali su se probiti preko inozemstva, ta je utrka pripala vama.

- Ipak bih rekao da je to slučajno, tako je ispalo. I oni su odlični igrači, mogli bi se jednog dana naći ovdje. Što se mene tiče, vjerujem da je London samo prva stepenica na putu prema etabliranju u reprezentaciji, ali svjestan sam da ništa neće doći bez pravog rada - konstatirao je Ademi.

- Možda je dobro proživjeti sezonu-dvije više u Hrvatskoj pa otići kao već profiliran igrač, jer kad se nađeš u inozemstvu sasvim mlad moraš se dokazivati praktično od nule. Međutim svatko ima svoj put. Ivan Perišić se iz Hajduka otputio kao kadet, pa se na neki drugi način opet izborio i stigao do reprezentacije. Sve je stvar kako će ti se karte posložiti - tvrdi Andrijašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:15