SPLIT IŠČEKUJE DERBI

Andrijašević: Ovaj put nemam zakazanu nikakvu svadbu, ali pronaći ću salu za feštu!

Frankov izostanak s utakmice u Maksimiru prošle jeseni dobro je poznat. Mladić je za tu subotu zakazao svadbu, a datum je odredio kad je bio u drugoligašu iz Dugopolja
 Nikola Vilić/CROPIX

Derbiji su utakmice visokog rizika, u pravilu je to parada jakih policijskih snaga, osiguranje je na najvišoj razini zbog navijača jednih i drugih koji će okupirati tribine Poljuda.

Ulaznice nisu još rasprodane, nema gužvi kakve viđamo zbog utakmice Hrvatske i Srbije, ali to ništa ne znači. Hajduk ima svoju vjernu publiku i ovakvi derbiji obično privuku dvadesetak tisuća gledatelja i izvjesno je da će se ulaznice kupovati u zadnji čas. Posebno stoga što se za nedjelju najavljuje loše vrijeme, kiša bi mogla padati cijeli dan, a utakmica je na rasporedu od 18 sati.

Derbi će biti pod Uefinom posebnom pažnjom. I zbog skorašnje utakmice Hrvatske i Srbije u Zagrebu, ali i zbog Hajdukova statusa recidivista, kluba koji je dosad kažnjavan na sve načine, i izgonom iz Europe još tamo krajem 80-ih pa novčano te konačno jednom utakmicom bez gledatelja, što će morati odraditi na početku sljedeće europske sezone.

Uz kupljene ulaznice, Hajduk dijeli letke u kojima poziva svoje navijače da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava.

“U trenucima kada se klub bori za vlastitu egzistenciju, bilo kakva neplanirana izdvajanja sredstava bila bi veliki udarac. Navijači će, u to ne treba ni sumnjati, ponovno poljudsku atmosferu učiniti nezaboravnom, posebnom, hajdučkom, upravo onakvom zbog koje Torcida i je najbolji 12. igrač! Često i presudni. Učinimo stoga sve da i ovaj put navijači budu ona snaga više igračima Miše Krstičevića, koji će se znati odužiti atraktivnom, borbenom igrom. Pokušajte i vi svojem Hajduku pomoći korektnim navijanjem, bez nepotrebnih pirotehničkih sredstava, a ako i na tom polju uspijemo pobjeda će sigurno biti višestruko slađa”, stoji u Hajdukovom proglasu navijačima.

Hajduk će biti pod lupom Uefe, a igrači pred očima brojnih skauta. Već su svoj dolazak potvrdili skauti Wolfsburga, Liverpoola, Anderlechta, Intera, Siene, Parme i Bologne.

Hajdukov veznjak Franko Andrijašević jedan je od onih koje će gledati. Na ljeto ulazi u zadnju godinu ugovora s Hajdukom, a to znači kako se od njega očekuje transfer u inozemstvo.

Eto, takvo je vrijeme došlo u Hajduku, igrači odlaze u inozemstvo a odigrali su jedan, a neki i nijedan derbi s Dinamom.

- Za mene je ovo prvi derbi - kaže Andrijašević.

Njegov izostanak s utakmice u Maksimiru prošle jeseni dobro je poznat. Mladić je za tu subotu zakazao svadbu, a datum je odredio kad je bio u Dugopolju.

U godinu dana život mu se okrenuo naglavačke.

- Nemam ništa zakazano za nedjelju. Nisam rezervirao salu za feštu, ali ako bude trebalo, vjerujem da će se nešto naći - šali se Andrijašević.

U ovu je ušao s novom, starom ulogom, Krstičević je bio prisiljen povući ga na poziciju defenzivnog veznog jer ju nema tko pokriti.

- Ne osjećam pritisak zbog ove utakmice. Naša snaga je u kolektivu. U ovih pola godine smo se zbližili, na terenu i izvan njega. Ja ću vjerojatno imati izravan duel s Ademijem s kojim sam zajedno debitirao u reprezentaciji. On je nešto povučeniji tip igrača, a ja sam spremno uskočio popuniti ovu poziciju koja nam je deficitarna. Igrat ću u tandemu s Limom s kojim dosta dobro surađujem. Moramo samo ponoviti igru iz Koprivnice, odigrati agresivno i napadački, i onda se možemo nadati pobjedi - poručuje Andrijašević.

Stojanović: Bit će 2-0, prvi zabija Vuković, a za drugi neka se dogovore Maglica i Andrijašević

Ovih dana uoči derbija popularne su prognoze. Kako će zavšiti derbi i tko će biti strijelci? Evo prognoze Hajdukova lijevog bočnog Danijela Stojanovića:

- Dinamo je veliki klub, uvijek imaju 25, 26 igrača koji mogu ravnopravno odigrati. To što im nedostaje Kovačić čini ih slabijima samo za pet posto. Moja želja je 2-0, po formi rekao bih da će Vuković sigurno zabiti jedan gol, a o drugom neka se dogovore Maglica i Andrijašević. Ako će biti 1-0, ne bih imao ništa protiv da ga ja zabijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:45