MODRI SPREMNI

Ante Čačić najavio juriš: 'Već u Bugarskoj želimo osigurati prolaz, neće nas zaustaviti ni huligani!'

Trebamo se postaviti kao da se igra jedna utakmica, već u Razgradu idemo sve riješiti. Imam odličnu momčad koja je sposobna to napraviti - rekao je trener Modrih
 Damir Krajač/CROPIX

Samo dva dana dijele Dinamo od utakmice sezone u Razgradu. U Maksimiru su svjesni da ih u Bugarskoj čeka suparnik koji nije nimalo bezazlen, ali isto tako trener Čačić je svjestan snage svoje momčadi:

- Trebamo se postaviti kao da se igra jedna utakmica, već u Razgradu idemo sve riješiti. Imam odličnu momčad koja je sposobna to napraviti - rekao je trener Modrih.

- Na pragu smo nove sezone koja kreće s 2. pretkolom koje nama znači otvaranje vrata Europi. Svi znamo da bez izlaska u Europu ne možemo egzistirati na način na koji sada radimo tako da su nam ovo izuzetno bitne utakmice - rekao je trener Čačić na otvaranju pa nastavio o Ludogorecu: - Nemaju veliko ime, ali plijene pažnju svojim rezultatima. Ušli su u prvu ligu i osvojili sve što su mogli osvojiti: prvenstvo, Kup i superkup.

Slična su razmišljanja i Milana Badelja:

- Nemamo još previše informacija, ali znamo da su dobra momčad koju ne smijemo podcijeniti. Recimo, na priprema u Turskoj smo dva puta igrali s Litexom i oba puta su to bile "li-la" utakmice, a oni su taj Litex ostavili iza sebe. Već po tome je jasno da se ne radi o bezveznjacima, ali siguran sam da ćemo nametnuti svoj stil igre i proći dalje.

Trener Čačić istaknuo je nekoliko igrača u momčadi Ludogoreca:

- Ekipa koja teži igri i kroz kombinatoriku ulazi u završnicu. Od igrača bih možda istaknuo Ivanova i Gargorova koji su tehnički jaki, ali mi trebamo više gledati sebe i limitirati njihove kvalitete kroz naše.

Strateg Modrih smatra kako se u pretkolima Lige prvaka Dinamo treba postaviti autoritativno na terenu:

- Barem do play-offa, faze koja nam osigurava europsku jesen, trebamo biti momčad koja diktira ritam na terenu i vodi igru - kaže trener pa nastavlja o sastavu za Ludogorec:

- Imamo još dva treninga do utakmice, jedan u Zagrebu i jedan u Bugarskoj. Nakon treninga ću tek znati sastav jer imam još neke dvojbe - rekao je Čačić i dodao kako se ne boji huligana:

- To nije riječ o navijačima nego o ekscentričnoj grupi necivilizanih pojedinaca koji ruše ugled svih nas. Veseli me što momčad nije previše razmišljala o njima unatoč tome što je bilo neugodno slušati kako ljudi o takvima govore kao Zagrepčanima koji su tamo došli zbog nas. Dinamo je institucija, ima golem broj navijača i nema smisla govoriti o manjini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:05