DOBITNICI I GUBITNICI NA OTVARANJU

ANTE ČAČIĆ OTKRIO PRVIH 11 Posljednji trening ponudio je početnu postavu za Tursku!

 CROPIX

Nevjerojatno, ali Ante Čačić u četvrtak nije zaigrao “ševu” s novinarima! Jučer su Vatreni imali posljednji trening u Deauvilleu, definitivno taktičku pripremu utakmice. Vježbali su konkretne akcije za Park prinčeva i prekide, a sastav je bio u rasporedu 4-2-3-1: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić, Perišić - Mandžukić.

To je Čačićev izbor za nedjeljni susret! Što se jednom treneru može u dva dana okrenuti u glavi nikad se ne zna, no ne dogodi li se salto mortale jučer je sve riješeno.
Istoj postavi izbornik je podijelio markere u četvrtak pred cijelom svitom medijskih djelatnika. Gotovi su svi bili uvjereni da baca prašinu u oči, iako su neki komentirali - što ako računa da ćemo tako zaključiti pa je to pravi sastav?

U petak je izbornik zagalamio. Zbog silnog osiguranja Miroslav Marković, šef za protokol, prvo je pričekao da momčad izađe na teren, tek potom je dao zeleno svjetlo kamermanima i kompletnoj sviti. To je prouzročilo da duže ostanemo kraj travnjaka na što nije Čačić računao, pa kad je trebao podijeliti markere svi su još bili tamo.

Čačiću je proradio živac jer nije želio da se opet vidi koga je postavio u udarnu jedanestoricu. Ovaj put bilo je jasno da je to za ozbiljno, uostalom, prije treninga su obavili, cijela momčad, taktičku analizu uz video gledajući Turke, a na travnjaku su potom prezentirali kako im se suprotstaviti. Nakon što smo se udaljili, a vrata su čvrsto zatvorena, ponudio je momčad u kojoj su Ivan Strinić i Milan Badelj dobitnici, a Šime Vrsaljko i Marko Pjaca gubitnici. I zapravo odagnuo posljednju istinsku dvojbu: Strinić je prevagnuo pred Vrsaljkom!


Tijekom priprema, pa i treninga u Deauvilleu, Čačić je često na lijevom braniču iskušavao igrača Sassuola i jasno da na njega također računa na tom mjestu na Euru, uostalom, Turska je tek prvi ogled. Badelj mu je konstantno zadnji vezni uz Modrića, zato jer je bolji za pozicijsku igru od Brozovića. U nedjelju ima najveću utakmicu otkako je reprezentativac, još u Brazil je letio turistički. Iako zna izgubiti koju loptu previše, morat će biti posebno koncentriran da mu se ne ponovi. On ima taktičko umijeće za držanje balansa ekipe i čuvanje leđa Modriću kako bi se “mali čarobnjak” slobodnije posvetio graditeljskoj roli.


Na desnom krilu u četvrtak je testirao i Andreja Kramarića i time ga gurnuo u status jednog od prvih koji bi mogli ući s klupe. U prijateljskim susretima to je igrao Marko Pjaca, no Marcelo Brozović je jači u duelima, izbornik računa da će defenzivno više učiniti od Pjace, što sugerira i barem malo oprezniji pristup utakmici. Jasan je respekt prema Turcima. Brozović je u završnici sezone nekoliko utakmica ordinirao na toj poziciji i neće mu biti strano.
To je to. Svi su zdravi i tvrde orni. Jedva čekamo da ih vidimo na djelu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 18:01