VAŽNA JE, VAŽNA...

APEL MODRIMA Večeras možete obrisati mnoge negativne rekorde i zaustaviti sprdnju Europe

Umjesto običnog uvoda, citirat ćemo jednog navijača, jednog od onih koji i dalje idu na svaku Dinamovu utakmicu. Čovjek je postavio ovakvu teoriju:

- Utakmica s kijevskim Dynamom najvažnija je ove sezone u Ligi prvaka. Jer, poslije svake prethodne postojala je prilika za popravni, a nakon ove je nema. A nije isto, nikako nije isto završiti s nula bodova i nula golova ili imati neku drugu brojku na toj ljestvici.

Ima u tome, nešto, definitivno ima. Iako naizgled nevažna utakmica, iako se priča da će Kijevljani igrati kao da su došli na izlet pa sve u očima mnogih poprima neki revijalni karakter, ovaj susret za Modre ima veliko značenje. Večeras se mogu obrisati mnogi negativni rekordi, zaustaviti sprdnju Europe, ali i domaće javnosti, večeras se Dinamov europski brod može okrenuti u jednom drugom pravcu.

Koliko god, dakle, da ta utakmica nema neku natjecateljsku važnost u smislu plasmana, zamislite kakav bi poticaj Dinamovim nogometašima uoči odlaska na odmor bio pozitivan rezultat. Sigurni smo da bi sve odmah živnuli, možda bi neki, koji se više i ne vide u Dinamu, još jednom razmislili i poželjeli ostati u Maksimiru zbog izazova koji nudi iduća Liga prvaka. Jasno, i klupski čelnici bi možda dodali gas, krenuli odmah na zimu stvarati megamomčad, brisanje te nule iza imena Dinamo imalo bi mnogo dublje značenje od samog boda ili pobjede. Da ne kažemo kako bi napokon s leđa i duše igrača pao taj uteg zvan Lyon, kako se iduće godine, uđe li Dinamo u Ligu prvaka, više ne bi zbrajali uzastopni porazi, sve manje bismo se svi zajedno vraćali na tih tužnih 1:7.

Naravno, važna je utakmica i za Krunu Jurčića. Vratio se treći put u Dinamo, još uvijek “obilježen” tim Lyonom, nosi jednu stigmu koju je teško maknuti. Jedan dobar ili veliki rezultat neće promijeniti kompletnu percepciju javnosti, ali bi Jurčiću bio dobar kredit za - novi početak. Da, može se reći da bi večeras mogla u “zastaru” otići priča o najlošijem klubu Europe, o najgoroj momčadi, o Dinamu kao kanti za napucavanje. Za istinski početak nove, valjda ipak svjetlije europske ere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:48