OSTAVKE U OSIJEKU

Bubalo: Ja nisam Mamić da mi dvaput viču ‘odlazi’

Iza skandiranja stoje HDZ i HSP, pa ih sad pozivam da preuzmu brigu o klubu, kazao je na odlasku iz Gradskog vrta Krešimir Bubalo
Osijek, 160810Novi trener NK Osijeka Branko Karacic sa kohortasima nakon konferencije za novinare na kojoj je proglasen novim trenerom a clanovi uprave sa predsjednikom Kresimirom Bubalom dali ostavke.Foto: Dorian Horvat / Cropix
 Dorian Horvat / CROPIX

OSIJEK - Predsjednik NK Osijek Krešimir Bubalo podnio je u ponedjeljak neopozivu ostavku na svoju funkciju, a prije toga Izvršni odbor kluba odlučio je da se s dužnosti direktora razriješi Mile Dumančić i raspiše natječaj za novog direktora. U znak solidarnosti s predsjednikom koji ga je doveo, svoj je mandat na raspolaganje stavio i sportski direktor Dragan Vukoja.

Epilog je to tri turbulentna dana u Gradskom vrtu započeta u subotu nakon rezultatskog neuspjeha i remija s Lokomotivom, a Bubalovom ostavkom potpuno je u drugi plan palo predstavljanje novog trenera Branka Karačića, koji je naslijedio Tomislava Steinbrücknera.

Iz Bubalova obrazloženja ostavke dalo bi se ironično zaključiti kako su ga HDZ i HSP napokon uspjeli smijeniti. Doduše, nisu to učinili tamo gdje bi prvaci ovih stranaka zaista htjeli da se dogodi - s mjesta gradonačelnika Osijeka, već s funkcije predsjednika NK Osijek.

- Kada sam izabran za predsjednika rekao sam da ću otići prvi put kada čujem s tribina ‘Bubalo, odlazi’. To se dogodilo u subotu i žao mi je što je dio Kohorte izmanipulirala mladež HDZ-a i HSP-a. Odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku i sazvati Skupštinu kluba za 29. kolovoza 2010., a moja ljubav prema klubu i pomoć kao gradonačelnika u idućem vremenu neće izostati. Klubu je potreban mir, a Bubalo nije Mamić da će mu dva puta vikati ‘odlazi’. Dovoljno je bilo jednom i ja odlazim - rekao je Bubalo, dodavši kako su se oni šest godina brinuli o klubu i puno napravili.

- Sad pozivam te HDZ-ovce i HSP-ovce koji su se derali po stadionu da preuzmu voditi brigu o klubu što nisu činili prethodnih godina.

S obzirom na izrečeno Bubala smo upitali kako to da podliježe pritisku, kako je rekao, dijela navijača iz HDZ-a i HSP-a i odlazi zbog njih, a nikada mu primjerice nije palo na pamet napustiti gradonačelničku funkciju kada su to tražili službeni HDZ i HSP. Nije li to bijeg, upitali smo ga?

- Ja sam već rekao da Bubalo nije Mamić te da ću i dalje pomagati. Bio sam vrlo jasan na početku tiskovne konferencije i zahvaljujem se na pitanju - izbjegao je Bubalo odgovor, dok je na novinarski upit - znači li ovo da navijači preuzimaju klub? - odgovorio:

- Na Upravi je da procijeni što je dobro u ovom trenutku. Ja mislim da je dobro da klub ima mir i da ja osobno ne budem predsjednik kluba.

Prije nego je podnio ostavku, Bubalo je sazvao telefonsku sjednicu Izvršnog odbora koji je odlučio razriješiti direktora Mileta Dumančića, čiji su odlazak navijači tražili već godinu dana, a za v.d. direktora je imenovana Valentina Koprivnjak. Uskoro će biti raspisan natječaj za novog direktora.

Dumančić je u svom oproštajnom govoru istaknuo kako su 2005. ‘zatekli klub na koljenima s proračunom od 4 milijuna, da bi ga danas digli na razinu od 18 do 20 milijuna kuna’.

Najveći šok doživio je Karačić, koji je dan ranije s Bubalom dogovorio da preuzme momčad, nakon što je s Tomislavom Steinbrücknerom raskinut ugovor.

- Ovo je za mene iznenađenje i složena situacija, no ja sam trener i dat ću sve od sebe. Dao sam riječ da dolazim i neću je pogaziti i vjerujem da ću ugovor odraditi do kraja. Osijek ima tradiciju i potencijal, a protiv Lokomotive samo nije imao sreće. Da je nje bilo danas se sve ovo ne bi događalo - rekao je povratnik u Gradski vrt Karačić.

Ostavke šokirale i novog trenera Branka Karačića

U sjeni ostavki vodećih ljudi, osječki klub je predstavio novog-starog trenera Branka Karačića.

- Ovo što se događa za mene je iznenađenje, no ja sam trener i dat ću sve od sebe. Dao sam riječ da dolazim i neću je pogaziti - rekao je Karačić, koji je sredinom 80-ih bio kapetan momčadi Osijeka, u sezoni 1997./98. sportski direktor, a 2003./04. i trener.

Njegovu prethodniku Tomislavu Steinbrückneru je presudio loš prvenstveni start i samo tri boda u četiri utakmice, iako bi neki cinik mogao zaključiti da je to ipak bod više u odnosu na prošlosezonska prva četiri susreta. Karačić u Osijek dolazi nakon ostavke u Šibeniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 17:27