UMORNI TURČIN

ČETIRI GODINE MUČENJA Zvijezda Atletica odlazi iz kluba jer više ne želi toliko trčati?!

Argentinac je u madridskom klubu nametnuo vrlo jak radni režim svojoj momčadi

Nije tajna da Atleticova Ardu Turana želi 'pola Premier lige', no španjolska Marca je otkrila da i turski nogometaš nije nesklon odlaku s Vicente Calderona.

Doduše, razlog zbog kojeg želi otići je pomalo neobičan. Naime, Ardi je dosta trčanja. Turski veznjak jedan je od najpouzdanjih igrača Atletica otkad je došao u klub 2011. godine. Energičan i lojalan treneru, bio je igrač kakvog je Simeone tražio.

Argentinski trener je tijekom svojeg mandata u madridskom klubu nametnuo vrlo jak radni režim svojoj momčadi, od koje traži neumorno zalaganje i trku na terenu kako bi nadokandio tehničke nedostatke koje imaju. Nakon četiri godine, Ardi je takvog tempa očitio dosta te traži klub u kojem se od njega neće zahtijevati toliko trčanja, a pogotovo ne vraćanja u obranu.

Da li je baš Premiership destinacija za takve želje, to je drugo pitanje. Recimo da završi kod Mourinha u Chelseaju i 'Posebni' će ga tjerati da igra i lijevog beka ako mu bude takav dan.

Arda je za Atetico dosada upisao 178 nastupa uz 22 gola i 32 dodavanja u svim natjecanjima. Ugovor s Madriđanima ima do 2017. godine, a otkupna klauzula za njega iznosi 41 milijun eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 08:58