SILNA TUGA MODRIH

ČOP: Kek je najbolji 'igrač' Rijeke, opet nas je zaustavio!; ŠIMUNIĆ: Možda je bio penal za nas...

Razočarani smo što nismo uzeli trofej, možda bi bilo drugačije da smo zabili na početku. A možda je bio i penal za nas, valjda sudac nije vidio... - rekao je Šimunić.
 Davor Žunić/CROPIX

Igrači Rijeke su izlazili iz svlačionica u slavljeničkom raspoloženju. Odmah nakon utakmice smiješak je “nabacio” i resorni ministar Željko Jovanović. Riječanin i veliki navijač... - Sretan sam, čestitam Rijeci na zasluženom trofeju, bili su bolji u dvije utakmice. Ovo je dokaz da nogomet može biti sjajna igra, igra u kojoj uživaju i igrači i navijači i svi ispred malih ekrana. Slika s Kantride treba biti primjer kako razvijati nogomet - poručio je ministar.

Na prve igrače čekalo se dugo, jako dugo. Znali su momci proslaviti i u svlačionici, ništa čudno s obzirom da je mnogima Rabuzinovo Sunce prvi trofej. Recimo, Goran Mujanović bio je najsretniji. - A što reći... Kup je naš! A sad se ispričavam, moram naći ženu.

I pobježe Mujke. Najsretniji čovjek nakon predsjednika Damira Miškovića kojemu su oči odavale istinu da mu je srce bilo veliko poput Učke.

- Presretan sam, nemam riječi, ponosan sam što sam Riječanin. Od početka govorim da treba vjerovati u nas, u ovu momčad. Sada nas respektiraju mnogo više nego prije. I obećavam svim navijačima i građanima Rijeke da ćemo ovako nastaviti. Da ćemo i u budućnosti biti u vrhu hrvatskog nogometa! - poručio je Mišković

Marin Leovac donio je snagu više na lijevom beku, cijelu utakmicu mučio se sa Soudanijem i odnio pobjedu. Izgleda da mu je Dinamo mušterija, još iz bečkih dana... - Ha, ha, tako ispada. Rekao sam po dolasku u Rijeku da želim trofej. Evo, želja mi se ostvarila. Ali, ovakav ambijent nisam vidio nigdje u životu. Soudani je svjetski igrač, znao sam da moramo biti čvrst.

Vedran Jugović odtrčao je svoje. Opet. - Hvala suigračima što su mi omogućili trofej. I moram ovo reći: navijam sada za Osijek u posljednjem kolu. Neka ostanu u ligi!

Josip Brezovec ostat će upamćen kao kapetan u finalu. - Odigrali smo za sve one ozlijeđene igrače koji nisu mogli biti s nama. Presretan sam zbog trofeja, posebno mi je drago što sam ga uspio dignuti s Kneževićem, našim prvim kapetanom. Valjda će ih biti još na Kantridi - završio je Brezovec.

Šimunić: Možda je bio penal za nas, valjda sudac nije vidio...

Umorni su bili Dinamovi nogometaši nakon poraza, a onda su im još, dok su čekali da autobus krene za Zagreb, Rijekini navijači pjevali kroz ogradu. Ipak, Rijekinu su pobjedu proglasili zasluženom. - Razočarani smo što nismo uzeli trofej, možda bi bilo drugačije da smo zabili gol na početku. A možda je bio i penal za nas, ono igranje rukom, valjda sudac nije vidio... - rekao je Šimunić, koji nije želio pričati o neigranju na SP-u.

Duje Čop nije postigao pogodak, nije ga ni cijela momčad zabila u oba susreta finala: - Rijeka je zasluženo pobijedila. Njezin najbolji “igrač” Kek odlično je taktički odradio utakmicu, zatvorio nas, nije nam bilo lako nakon svih tih ozljeda... Gol u Zagrebu u prvoj utakmici bio je presudan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:47