JUNAK IZ ISTANBULA

Ćorluka: Nisam imao problema s ozljedom, dobro su me ‘zakrpali’. Lijevi bek? Nadam se, ne zauvijek

Nikada još nisam doživio da nas navijači dočekaju i ovo je fenomenalno. Nadam se da mi prvi put neće biti i posljednji - rekao je Ivan Rakitić
 Joško Ponoš / Cropix

Temperatura se približavala nuli, ali četrdesetak navijača nije odustajalo iako su ih dočekala zaključana vrata pristanišne zgrade, što nije slučaj kada se u gluho doba noći s gostovanja vraćaju dinamovci. Pogled na plakate koji na prilaznim cestama reklamiraju letove Zagreb - Istanbul nikada nije bio slađi.

No u martinjskoj noći slavila se pobjeda protiv Turske i pjesma navijača bila je nezaustavljiva. Za svaki slučaj atmosferu su, istina već izlizanim šalama, podgrijavali Blaž i Denis iz Pervanove škole. Uprizorili su se u “martinjskim odorama”, pristigli ravno s krštenja mošta, ali ni oni nisu mogli poništiti odluku da zbog sigurnosti nitko pristigao kopnenim putem ne smije u zgradu.

Svima njima pobjegao je Vedran Ćorluka, koji je dobio poseban tretman i povratak osobnim automobilom. Vjerojatno zbog parnog žutog kartona kojim su za njega kvalifikacije završene, ali popularni Čarli je izvedbom u istanbulskom grotlu zavrijedio takav status. Hrvatska je dobila novog lijevog beka, zaključak je većina nogometnih zaljubljenika.

- Bilo je odlično, očito mi i ta pozicija leži, ali nadam se, ne zauvijek - s osmijehom je pričao junak istanbulske večeri, strijelac i asistent zbog čijeg se ringišpila Gökhanu još uvijek vrti u glavi.

- Nakon ovakve večeri osjećaj je fenomenalan, ali nismo tražili osvetu za Beč. Razmišljali smo o što boljem rezultatu koji će nam pomoći da se plasiramo na Euro i ova je pobjeda veliko olakšanje. Sretni smo i zadovoljni, ali i u Maksimiru moramo odigrati kao u Turskoj, ništa još nije gotovo - oprezan je bio Ćorluka kao i svi ostali igrači koji su se malo prije tri sata u noći pojavili pred navijačima i novinarima.

- Nisam imao problema s ozljedom, dobro su me ‘zakrpali’.

Dio fanova nakratko se ušetao i u klupski autobus jer osiguranje nije bilo oprezno unatoč treniranju strogoće na novinarima. Najveću interakciju s navijačima ostvario je Ivica Olić. Bez straha je zaobišao policajce i ušetao se među obožavatelje koji su mu punim srcem skandirali i u duelima jedan na jedan bili žešći od turskih braniča. Dok se Olić fotografirao s fanovima, kapetan Srna, još jedan strijelac Mandžukić, zatim Modrić, Eduardo... nisu bili voljni javnosti u nekoliko riječi sažeti dojmove nakon što su ih nakon poduljeg vremena u domovini dočekali navijači.

Bolje raspoložena bila je mlađa garda predvođena Ivanom Rakitićem...

- Nikada još nisam doživio da nas navijači dočekaju i ovo je fenomenalno. Nadam se da mi prvi put neće biti i posljednji, moglo bi se ovo ponavljati.

Svjestan je Rakitić da to ne ovisi samo o navijačima već i o njihovim rezultatima.

- Put na Euro nije završen, čeka nas još jedna teška utakmica protiv Turske i volio bih da nam pomogne pun stadion. Nismo slavili ni u svlačionici, ni u avionu, ostavili smo to za Maksimir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 00:59