FINALE PRIJE FINALA

Dinamo i Hajduk igrat će u polufinalu Kupa!

 Vladimir Dugandžić/CROPIX

ZAGREB - U nešto više od mjesec dana proljeća, Dinamo i Hajduk tri će puta ukrstiti koplja. I bit će to jedine utakmice koje u ostatku sezone mogu pobuditi kakvo-takvo zanimanje Hrvata za najvažniju sporednu stvar na svijetu. Naravno, uz finale Kupa u kojem će svoje mjesto pronaći tek jedna od te dvije momčadi.

Za dolazak Hajduka 24. ožujka na Maksimir na prvu polufinalnu utakmicu Kupa “krivnju” je preuzeo Zoran Mamić. Sportski direktor “modrih” prvi je izvukao kuglicu s imenom Dinama, dok je predstavnik Hajduka Josip Grbić također izvukao svoj klub.

- Ždrijeb je tako htio, nema razloga za nezadovoljstvo jer do trofeja se ionako trebalo sve pobijediti. Svejedno, u polufinalu ili finalu, od Dinama treba pokazati više - kazao je je klubsku stranicu direktor Hajduka.

- Izvlačili smo imena klubova po abecednom redu i ispalo je baš ovako - otkrio je Zoran Mamić koji vjeruje kako će prolaskom u finale potvrditi kvalitetu momčadi o kojoj se skrbi. Sličan zaključak nosi i trener Jurčić.

- Svjedno je igramo li u ožujku polufinale ili u svibnju finale. Hajduk nismo mogli izbjeći - smatra Jurčić koji ne sumnja u trijumf nad najvećim rivalom.

- Nadam se spektaklu i punom stadionu. A što se tiče prednosti, ona je na strani Dinama. Posebno zbog toga što se igraju dvije utakmice.

Očito se Jurčić sjetio finala iz prošle sezone kada su “modri” gotovo izgubili prednost od 3-0 iz prve utakmice. Spasio ih je Butina u ruletu jedanaesteraca.

Ovo će biti osmo sučeljavanje velikih rivala u Kupu, te tek drugo izvan finala. Prvi ovakav slučaj zabilježen je sezone 2006/07 kad je Dinamo prošao dalje nakon čega je u finalu bio bolji od Slaven Belupa. Preostalih šest susreta odigrana su u sklupu finala koja su po tri puta pripala i Modrima i Bijelima. Zanimljivo je to da je Hajduk sva tri svoja pehara osvojio u 90-ima, dok su Dinamu pripala tri finala u posljednjem desetljeću.

Naravno, najzadovoljniji ždrijebom bili su predstavnici Šibenika i Varteks.

- Ne skrivamo zadovoljstvo jer smo i prije ždrijeba rekli da želimo izbjeći Dinamo i Hajduk. U slučaju da prođemo Varteks, a Dinamo Hajduka automatski ćemo si otvoriti put u Europu i to je naš cilj - kazao je direktor Šibenika Marko Karađole.

Polufinale Kupa (14. ožujka):

Dinamo - Hajduk

Šibenik - Varteks

Raspored:

Kup, polufinale, 1. utakmica:

Dinamo - Hajduk 24. ožujka

Kup, polufinale, uzvrat:

Hajduk - Dinamo 7. travnja

28. kolo HNL-a

Dinamo - Hajduk 1. svibnja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:34