TRENER MOLDAVACA

'Dinamo je veliki favorit, za Šerif bi svaki drugi rezultat osim poraza bio velebni uspjeh'

 Damir Krajač / Cropix

Nije se javljao, već smo mislili da bježi od 'otkrivanja aduta’ hrvatskim medijima. Bilo je već blizu ponoći, dva dana prije utakmice i ljubazno se stavio na raspolaganje. Odmah u glavu.

- Dinamo je veliki favorit, kao što je bio i zadnji put. Tada nije prošao, ali ovoga puta bi za nas svaki drugi rezultat osim poraza bio velebni uspjeh - nije oklijevao Milan Milanović, Srbin na klupi Šerifa.

Ovdje je godinu dana, prvo je bio pomoćni, a sad je i glavni trener. Ranije je vodio Zemun i Rad, bio pomoćnik Ljupku Petroviću u OFK Beogradu. Zatim je vodio BiH premijerligaša Laktaše, bio je i na Farskim otocima pa 'slučajno’ došao u Šerif.

- Dok sam bio u OFK-u, dolazili su ljudi iz Šerifa, gledali igrače, pratili moj rad. Prvo su htjeli da im budem šef omladinske škole, no kad sam došao počeo sam kao pomoćnik, sad sam, eto, dobio priliku trenirati prvu momčad.

Imate 50 godina, ali čini se da nemate previše iskustva u europskim utakmicama?

- Nije baš tako, vodio sam ja već europske utakmice, doduše, ne ovako važnu, ovako jaku. Iako, opet, ne mogu reći da je ovo za Šerif presudna utakmica. Mi ne očekujemo mnogo, pokušat ćemo iznenaditi, ali najvažniji smo dio posla napravili, prošli prvo pretkolo, osigurali si još jednu priliku za ulazak u Europsku ligu. Ako ispadnemo od Dinama, imamo novu šansu.

U zadnje dvije utakmice pobijedili ste 1:0, golovima iz jedanaesterca. Imate problem u napadu?

- Realizacija nam je osnovni problem, u zadnje dvije utakmice promašili smo valjda 15 prilika. Puno nam nedostaje Dalibor Volaš, koji je nekoliko dana prije prve utakmice s Armencima otišao u Mordoviju. Fali nam takav golgeter, to nam je hendikep.

Jeste li gledali dvoboje Šerifa i Dinama otprije dvije godine?

- Gledao sam na televiziji onaj drugi, zagrebački. I nekako mi se čini da je tada bio bolji nego danas, jer otada su otišli mnogi igrači, promijenila se momčad.

Da, ali došli su mnogi reprezentativci, po nama je jači?

- Dobro, možda griješim, ne kažem... U svakom slučaju Dinamo je ispred nas, favorit, jer i mi smo tada imali bolju momčad. Sad imam mlade igrače, prosjek je oko 22 godine. Gledao sam i susrete s Ludogorecom, Bugari su bili dobri, pokazali se odličnom momčadi, no, ipak su izgubili na kraju. Ne bih ja sad puno pričao o Dinamu, gledam svoju momčad i kako se najbolje pripremiti za Modre.

Ipak, koga biste posebno istaknuli kod Dinama?

- Badelj, apsolutno prvo ime! Nije čudno da ide u Hamburg. I ako me pitate koja mi je želja prije utakmice onda je to da ode u HSV prije početka susreta, ha-ha. Znam da neće, ali to bi nam dosta olakšalo posao. Sammir? Dobar je, ali nije postojan, ne ponavlja često prave utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:48