NAGRADNI FOND

Izbace li Šerif, Mamić će isplatiti ugovorne rate, u protivnom maksimalna plaća ostaje 6.000 eura

Zagreb, 250712. Stadion Maksimir.Utakmica drugog pretkola, lige prvaka : GNK Dinamo - PFC Ludogorets. Rezultat prve utakmice u bugarskom Razgradu je bio 1:1.Na slici: Ivan Kelava, Domagoj Vida.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Novac u Maksimiru više nije tako čest gost. Naravno, nije da ga nema, međutim, nije kao nekad; ne bude li rezultata, neće biti niti 'paprike’, Dinamo umnogome ovisi o duljini svoga europskog puta. Zato je i s tog aspekta vrlo važno izbaciti Moldavce. Naime, prolazak u četvrto pretkolo Lige prvaka ujedno znači i osiguranje europske jeseni u skupinama Europske lige.

Što u blagajnu donosi najmanje 1,1 milijun eura. Nije novac koji rješava sve probleme, ali raduje, bez obzira čak i na Badeljov transfer u Hamburger Sport Verein, to je svota bez koje se, tvrde u Dinamu, ne može. A ona bi, dakako, i igračima trebala biti dodatni motiv, jer o njoj ovise. Kako?

Sjećamo se da je Mamić prošle zime najavio smanjenje ugovora i 'zatvaranje slavine’ te odgodu plaćanja aktualnih potraživanja igračima. Ugovore, doduše, nije uspio smanjiti, ali su igrači pristali na odgodu do 1. listopada, to su i potpisali, da bi Dinamo mogao dobiti sve potrebne licence. Svaki mjesec dobivaju plaće od najviše šest tisuća eura, dok će ugovorne rate pričekati, kako je tada rekao Mamić, ili neki transfer ili ulazak u jednu od skupina u Europi, u Ligi prvaka ili Europskoj ligi. To znači da, prođu li igrači Šerif, dobit će novac koji im je ionako zajamčen ugovorima, dodatnih premija neće biti. Ipak, prodaja Badelja, ali i mogući novac od Modrićeva transfera, da ne govorimo o Ligi prvaka, mogli bi opet vratiti 'sretne dane’.

Situacija, definitivno, nije katastrofična, ali ovo je samo dokaz kako bi izgledao Dinamo da Vida nije zabio gol u 98. minuti. Tada bi novac za vraćanje dugova igračima bilo teže naći, Mamić bi morao prodati ili 'podijeliti’ i one koje ne želi da bi do 1. listopada zatvorio financijsku konstrukciju. Sigurno bi tada i pritisak iz Grada bio još veći, tko zna kako bi završile priče s ugovorima. Ovako ipak imaju nadu da će dobiti svoje rate, koje kasne od lanjskog rujna. Imaju i motiv da se dodatno potrude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 04:03