ZLATKO ZAHOVIČ

'Dinamo je vladar prostora ex-Jugoslavije, učinit ćemo sve da iznenadimo bolje od sebe’

Dan uoči plesa kuglica u Nyonu preporoditelj i tvorac europskog Maribora vrlo ozbiljno nam je govorio kako za suparnike u 4. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka ne želi Dinamo i Anderlecht. A da je morao birati između ta dva kluba, odabrao bi Belgijance.

- Ždrijeb se dobro poigrao s nama, dobili smo najtežeg suparnika od svih koji su bili u igri. Dinamo je veliki klub, suvereni je vladar prostora bivše Jugoslavije i šire. Rade najbolje na tom prostoru, meni su služili kao uzor kada sam gradio Mariborovu strategiju razvoja - kazao nam je Zahovič.

U slovenskom nogometnom miljeu često puta se vuku paralele između Zdravka Mamića i Zlatka Zahoviča, zanimljivi tipovi, obojica ambiciozni i puni energije, vole kada se oko njih 'trese tlo’; razlika je samo u tome što Zahoviča navijači obožavaju, dok„Mamić“ratuje sa zapaljivim maksimirskim sjeverom.

- Nemojte me uspoređivati sa Zdravkom, on je daleko ispred mene; u većem je klubu, osim toga njemu je mnogo teže nego meni. Gledajući ovako sa strane, bez da poznajem genezu problema, mislim da se Mamiću čini nepravda, jer čovjek je najzaslužniji što je Dinamo postao vladar ovih prostora.

Zahovič će podvući da su Dinamo i Maribor klubovi prijatelji, uvjeren je da navijači neće pokvariti te odnose. Ipak se nameće pitanje kako obuzdati teško ukrotive Bad Blue Boyse, Mariborove Ljubičice za njih su„male bebe?

- Naše odlične odnose ne može nitko pokvariti, to su dvije utakmice s malo većim nabojem i ništa drugo. Neće biti smak svijeta za poraženog, uvjeren sam da naši navijači neće prelaziti granice dozvoljenog. Imamo volje i snage da Europi pokažemo da nismo barbari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 12:38