MEDICINSKI FENOMEN

Dinamov 'as' slomio kost i vratio se nakon samo 34 dana: ‘Iznenadio sam i liječnike’

 Goran Mehkek / CROPIX

Možda nije medicinski fenomen, ali nije ni daleko od toga. Marko Pjaca 16. ožujka iznesen je s travnjaka Poljuda na nosilima s dijagnozom: ‘puknuće ključne kosti s pomakom’. Točno 34 dana kasnije, zaigrao je protiv Rijeke na Rujevici.

- Možda sam se vratio nešto ranije nego je to bilo za očekivati, ali uvijek sam se vraćao prije liječničkih prognoza pa me i ovaj uranjeni povratak ne iznenađuje previše - priča nam Pjaca.

Vedrina je dio njegove osobnosti, neki njegov zaštitni znak pa je i o situaciji s Poljuda pričao kroz smijeh. Sjećamo se kako je takav bio i na fotografijama uoči operacije i neposredno poslije izlaska iz bolnice.

- Takav sam karakter. Svemu pristupam pozitivno i vjerovao sam da ću se brzo vratiti.

Pad vidio na TV-u

Nakon operacije je izjavio da nije gledao snimku pada i da to ne želi. Međutim, kad je rehabilitacija završila, ipak se odvažio na taj čin.

- Slučajno je bilo na televiziji pa sam vidio. Pad je bio dosta težak, udarac pod krivim kutom i odmah sam znao da je puklo. Nije mi trebao doktor to reći… U prvi tren mi je prošlo glavom koliko će sve to trajati. Malo mi je lakše bilo kada su rekli da će biti kratko, a na koncu je bilo je kraće nego smo očekivali.

Utjehu je Pjaca pronašao u činjenici da se nakon ozljeda uvijek vraćao spreman. Tako je bilo i s gležnjem ove zime. Propustio je pripreme, ali je radio na kondiciji. Kada ga je Zoran Mamić ubacio u vatru, Pjaca je odgovorio vrhunskom formom na čemu je Dinamo skupljao bodove na uvodnim utakmicama ovog proljeća.

- Nadam se sličnom epilogu i sada. Nisam puno izgubio na kondiciji jer sam radio na tome. Treba mi nekoliko utakmica da uđem u ritam i sve će biti u redu.

Dinamo je na Rijeci stavio obje ruke na naslov prvaka. I dok se činilo da ‘modri’ igraju koliko im je trebalo, Rijeka je podbacila.

- Koncentriran sam bio isključivo na našu igru, a derbi kao i svaki drugi. Tvrda utakmica, čvrsta i s malo prilika. Odgovara nam ovaj rezultat jer smo zadržali distancu u odnosu na Rijeku. A to što se nisu odvažili napasti nas možda i nije neočekivano, jer igra Rijeke nije se puno razlikovala od načina na koji inače igraju.

Pjaca s Dinamom u subotu ima ‘meč-loptu’ protiv Splita. Optimisti se nadaju da bi tjedan dana kasnije protiv Istre moglo biti predstavljanje prvaka. Nažalost, mogla bi to biti posljednja Pjacina utakmica u dresu Dinama na Maksimiru.

- Vidite, uopće nisam razmišljao na taj način. Nekako mi je najviše Euro na pameti. Znam da sve zanima transfer, ali ne zamaram se time. Kako bude, tako će biti - otklonio je i samu pomisao Pjaca s kojim smo pričali točno pedeset dana do početka Eura.

Na popisu izbornika

Oko njegova imena nema nikakvog upitnika. Izbornik ga cijeni i sigurno će pronaći svoje ime na popisu koji će Ante Čačić uskoro pustiti u eter…

- Ići ću na Euro ako izbornik tako odluči, a do tada je sve u sferi ‘rekla-kazala’. Veseli me što imam dovoljno utakmica do kraja da se nametnem i pokušam vratiti formu u kojoj sam bio prije ozljede. Osim toga, tu su i pripreme i vjerujem da ću biti pravi do početka turnira.

Doduše, sustav natjecanja nudi prolaz i trećoj reprezentaciji u skupini, ali protivnici su sve samo ne lagani.

- Ma kakvi lagani. Pustite te priče. O Španjolskoj sve znamo. Turska i Češka nezgodne su reprezentacije koje su uvijek dobre na velikim turnirima. Smatram da se mora ići utakmicu po utakmicu, igrati svoju igru i kroz nju tražiti rezultat. Kvalitetu sigurno imamo, atmosferu ćemo napraviti i nema razloga sumnjati. No, oprez je svakako nužan.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:10