BEZ PROMJENE PLANA

DRUGA ŠANSA SPLITU Utakmica Hrvatske i Bugarske igrati će se na Poljudu!

Posudba igrača u istom rangu natjecanja ograničiti će se na šest igrača. Što se tiče projekta kampa reprezentacije na Svetivcama, on ide dalje, neki su od zaključaka sjednice IO-a HNS-a

Kvalifikacijska utakmica za EURO 2016. između Hrvatske i Bugarske odigrat će se na Poljudu 10. listopada, jedan je od zaključaka Izvršnog odobora HNS-a.

To je najvažnija odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koji je u ponedjeljak poslije podne održao sjednicu u prostorijama HNS-a u Zagrebu.

Utakmica između Hrvatske i Bugarske ipak će se održati u Splitu unatoč izgredu sa nacističkim simbolom na travnjaku stadiona Poljud za vrijeme utakmice Hrvatska - Italija u petak, zbog kojeg je UEFA danas pokrenula disciplinski postupak.

Još uvijek se ne zna kakva će biti kazna Disciplinske komisije UEFA-e zbog incindenta na poljudskom stadionu, ali u HNS-u očekuju da bi, uz rigoroznu novčanu kaznu i utakmicu protiv Bugarske opet mogli odigrati pred praznim tribinama, a posebno strepe od mogućnosti oduzimanja bodova.

Nakon šest odigranih kola u H kvalifikacijskoj skupini Hrvatska ima 14. Italija 12, Norveška 10, Bugarska 8, Azerbajdžan 4 i Malta 1 bod, a kako do kraja natjecanja treba odigrati još četiri kola Hrvatska, ukoliko ne bude kažnjena oduzimanjem bodova, ima realne izglede osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode direktno na EP u Francusku.

Do kraja natjecanja u našoj skupini obabranike Nike Kovača očekuju tri gostovanja i utakmica s Bugarskom.

Prvo gostovanje je u Azerbajdžanu 3. rujna, a odmah nakon toga 8. rujna i u Norveškoj. Utakmica protiv Bugarske igrat će se 10. listopada u 20.45 u Splitu, dok će posljednji nastup u ovogodišnjim kvalifikacijama "vatreni" imati 13. listopada na Malti.

Izvršni odbor HNS-a zaprimio je zaključke HNK Hajduka i proslijedio ih određenim komisijama koje će o njima dati svoj sud, a nakon toga će se ponovno raspravljati o zahtjevima Hajduka prema HNS-u, a donijeta je i odluka o kriterijima za imenovanje delegata i upute za obavljanje dužnosti delegata, te usvojeno izvješće o provedenom postupku za licenciranje klubova za natjecateljsku godinu 2015./16.

Usvojen je pravilnik o dopuni Pravilnika statusa igrača i registracijama. Najvažnija promjena je da se uvodi ograničenje broja ustupljenih igrača između klubova istog stupnja natjecanja, s time da se iz jednog u drugi klub može ustupiti najviše šest igrača.Izvršni odbor odobrio je sklapanje ugovora s Gradom Zagrebom o ulaganju u sportski centar Svetice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:24