MEDIJSKA POMAMA

EDUARDO I SAMMIR ODUŠEVILI BRAZILCE 'Nismo čuli za njih, a u Europi su zvijezde'

Jedno od glavnih pitanja koje svi postavljaju ipak je ovo: hoće li obojica dobiti priliku protiv Brazila? To je naravno pitanje za Niku Kovača. Eduardo je vrlo blizu...

Na svakoj press-konferenciji Vatrenih brazilske novinare ponajviše zanimaju Eduardo i Sammir. Ista ili slična pitanja lete prema svim hrvatskim reprezentativcima koji se pojave za mikrofonom. “Koliko su Eduardo i Sammir važni za Hrvatsku, koliko ih suigrači cijene, hoće li igrati protiv Brazila...” Tako iz dana u dan, brazilskim kolegama taj dvojac Nike Kovača uvijek je glavna tema. Oko njega vrte priče, rade teme, kontaktiraju njihove obitelji.

- Eduardo i Sammir postali su zvijezde u Brazilu!

To nam je kazao kolega Julio, novinar iz Sao Paula koji svakodnevno prati hrvatsku nacionalnu vrstu, dolazi na 15 minuta otvorene treninge i presice. Sasvim je zapravo logično što je brazilski nogometni dvojac s hrvatskom putovnicom postao vrlo tražena medijska roba, te što je stalno u žiži zanimanja. Vjerojatno bi tako i hrvatski novinari nudili priče o Hrvatima koji igraju za reprezentacije s kojima se sudara njihova nacionalna vrsta. Sjećate se uostalom kad je ova Kovačeva Hrvatska igrala protiv Švicarske, napadač Josip Drmić danima je bio u prvom planu u našim medijima.

Takva medijska promocija zaslužna je što sad i mnogi ljubitelji nogometa u zemlji sambe znaju za “naše Brazilce”. Recimo, na šetnji glavnom ulicom Praia do Fortea, razgovarajući s ovdašnjim ljudima, shvatili smo da su Eduardo i Sammir vrlo popularni. Ali tek u posljednje vrijeme, nakon medijske “kampanje” koju su u vrlo kratkom vremenu proizveli domaći kolege.

- Iskreno, nikad prije nisam čuo ni za Eduarda, ni za Sammira, ali sad vidim da su oni velike zvijezde - kazao nam je Edson, konobar u hotelu Casa do Forte, gdje su smješteni izvjestitelji Sportskih novosti.

Jedno od glavnih pitanja koje svi postavljaju ipak je ovo: hoće li obojica dobiti priliku protiv Brazila? To je naravno pitanje za Niku Kovača. Eduardo je vrlo blizu. Nekako izgleda da će Ivica Olić dobiti ulogu u špici napada, a da će onda Eduardo na bočnu poziciju. On ili Ante Rebić. Zasad se izbornik ne izjašnjava, ali čini nam se da Eduardo ima prednost i da će zaigrati protiv zemlje u kojoj je rođen.

Naravno da će po svemu sudeći izgledni Eduardov nastup protiv Brazila biti poseban događaj u karijeri, ali i u životu ovog nogometaša. Sigurno je kao klinac, kad je počeo igrati nogomet, sanjao da će jednog dana zaigrati u brazilskom dresu na otvaranju Mundiala, ali sudbina je željela drukčije. Zaigrat će, ali - protiv Brazila!

Sammir ima manje nade da će igrati otvarajuću utakmicu, ali tko zna, možda i njemu Niko Kovač ponudi priliku u jednom dijelu utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 14:14