ČEKA GA NOVA KAZNA

ENGLEZI POLUDILI NA TALIJANA Balotelli protiv Reala već u poluvremenu zamijenio dres s Pepeom

Nije Brendan Rodgers trebao proučavati Nostradamusova proročanstva kako bi saznao što ga čeka kada dovede Marija Balotellija. Kontroverzni talijanski mladić u svim je svlačionicama bio tempirana bomba, pa zašto bi na Anfieldu bilo drugačije!?

S obzirom na to koliko je platio za neke druge igrače, 20 milijuna eura za 24-godišnjaka rođenog u Palermu i nije tako puno, ali ako ćemo suditi prema učinku u početnih deset utakmica u crvenom dresu, svaki cent plaćen Milanu bio je previše. Ne samo zbog očajnih brojaka, jednom golu i nijednoj asistenciji u 696 minuta na travnjaku, zbog čega su internetom počele kružiti šale poput “malo je poznato da riječ Balotelli na francuskom znači Ngog, a prevedeno na engleski Heskey”. Navijači Redsa nisu mu okrenuli leđa, i kad Balotelliju nije išlo s Kopa se čulo “Mario fantastico, Mario magnifico, ole ole, ole ole”. No idila polako završava.

U Baselu je odbio svog menadžera Rodgersa koji je tražio da ode pozdraviti navijače, u utorak je u uvjerljivom 0:3 porazu od Reala već u poluvremenu zamijenio dres s Pepeom (potom ostao u svlačionici, umjesto njega je ušao Lallana). Englezi su podivljali, mediji traže ispriku, Balotellija kritiziraju bivši igrači kluba s Anfielda, Jamie Carragher, Jamie Redknapp, Dietmar Hamann... Smatraju taj potez nepoštivanjem kluba i suigrača. Nije to ništa novo, prošle sezone Mamadou Sakho je zamijenio dres sa Samuelom Eto’om tijekom poraza od Chelseaja.

- Radi se o potpuno istom incidentu, a prethodni sam riješio interno. Ako to želite napraviti, onda to radite na kraju utakmice i to je nešto s čime ću se morati pozabaviti. To je nešto što se ne događa ovdje, nešto što se ne bi smjelo događati - rekao je Rodgers, koji će očito kazniti Balotellija.

Protiv Reala su oba Balotellijeva pokušaja završila u bloku, uz Markovića (koji je igrao samo 23 minute) imao je najmanji broj dodavanja (17), imao je i 23 dodira s loptom, više samo od Markovića... No Rodgers ga je doveo i Rodgers ga još uvijek brani, ne želi još priznati da je pogriješio. A budući da na Daniela Sturridgea neće moći računati još koji tjedan, Balotelli će sigurno dobivati nove šanse. Barem još koji tjedan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:20