I TERRY POD UPITNIKOM

FA plaća milijunsku odštetu zbog Lamparda?!

Mogla bi ovo biti najskuplja prijateljska utakmica u povijesti engleskog saveza jer se klub sprema zatražiti milijunsku odštetu za ozlijeđenog igrača
 AP

ZAGREB - Subotnji dvoboj u Dohi najavljen kao sudar svjetova mogao bi završiti kao farsa sa sudskim epilogom. Nakon što je Frank Lampard na treningu Capellove momčadi zaradio težu ozljedu, koja će ga izbaciti iz stroja sve do Božića, njegov Chelsea navodno namjerava pritisnuti FA da kompenzira vrijednost gubitka. Klupska računica je jednostavna; Lampard tjedno zarađuje 151 tisuću eura, izbivat će se terena najmanje šest tjedana, što u prijevodu znači da bi FA mogao klubu iskeširati gotovo milijun funta.

Lampard je, usput rečeno, samo jedna iz sazviježđa Capellovih zvijezda koje će preskočiti meč s Brazilom. Prethodno su prekriženi Rio Ferdinand, Steven Gerrard, David Beckham, Ashley Cole, Emile Heskey, David James, Glen Johnson i Carlton Cole. Kao šlag na tortu trening u petak napustio je John Terry nakon što je iz jednog duela izašao s oteklinom na zglobu. Capello ipak vjeruje da će on s kapetanskom vrpcom oko ruke voditi ‘tri lava’ u subotu. Ako ne bude spreman, momčad će predvoditi Wayne Rooney koji je u najavi dvoboja najveći respekt sačuvao za umirovljenu brazilsku legendu.

- Ronaldo je bio sjajan, možda i najbolji svih vremena. Postigao je neke od najljepših pogodaka koje sam ikada vidio - kaže Rooney.

Na drugoj strani, brazilski izbornik Dunga nema takvih problema s kadrom, ali svejedno nastavlja eksperimentirati. Tijekom trogodišnjeg mandata na klupi ‘selecaa’ Dunga je regrutirao nevjerojatnih 80 nogometaša, a u Dohi bi po prvi put za peterostruke svjetske prvake trebali istrčati Hulk (Porto), Carlos Eduardo (Hoffenheim), Fabio Aurelio (Liverpool), Michel Bastos (Lyon) i Fabio Simplicio (Palermo), a naknadno je pozivnicu dobio i Lyonov stoper Cris. Dvoboj će vjerojatno preskočiti Robinho kojem je Manchester City preporučio da izbjegne napore jer nije do kraja zaliječio ozljedu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:26